#Boktober

#Booktober är ett internationellt fenomen som används för att lyfta böcker och läsglädje i olika sammanhang världen över. Till exempel ordnas välgörenhetsevents, bokfestivaler, högläsningsstunder, det delas boktipslistor och mycket, mycket mer.

Nu om någonsin känns det extra viktigt att lyfta boken i demokratins tecken. Därför är det dags för oss i Sverige hyllar litteraturen lite extra under höstens mysigaste månad! Här kommer några tips för hur du kan göra det:

  • Fyll sociala media med böcker! Dela lästips på Facebook eller Instagram och tagga en vän, med uppmuntran att tipsa vidare. (Psst! Se då till att använda både #boktober och det internationella #booktober i inlägget.)
  • Gör boken till ett samtalsämne! Dela dina boktips muntligen med familj, vänner och kollegor. Vid middagsbordet, i skolbänken, på fikarasten.
  • Ordna bokbytardagar! Se till att alla tar med färdiglästa böcker till nästa träff så kan ni byta med varandra.
  • Starta bokcirkel! Bjud in dina favoritpersoner till bokcirkel och förbered med några frågor kring den utvalda boken.

Vill du använda vår logotyp som används här i rubriken går det jättebra. Klicka här och ladda ner den gratis. Men detta är fritt koncept som Bonnierförlagen inte äger rättigheterna till, så det går utmärkt att designa eget material för att lyfta denna läshändelse.