#Boktober

TÄVLING

Maxa läsmyset i Boktober och tävla om en kasse böcker för hela familjen!

Motivera med max fyra meningar varför just du ska vinna denna kasse, sprängfyllt med höstens nyhetstitlar från Bonnierförlagen. Skicka din motivering till: tavling@bonnierforlagen.se. Tävlingen pågår till och med 31 oktober 2023. Vinnaren får svar via mail senast 30 november 2023.

Lycka till!

Tävlingsvillkor: För att delta i tävlingen behöver du maila oss från en giltig e-postadress och genom att göra det accepterar du att Bonnierförlagen kan kontakta dig via e-post med information om tävlingen. Ditt deltagande förutsätter att du bor i Sverige.

Vinnaren kommer att bli ombedd att informera oss om sitt namn, adress och telefonnummer eftersom denna information är nödvändig för att få sitt pris. Vinnaren meddelas direkt via e-post och det är deltagarens eget ansvar att anmäla rätt e-postadress samt att återkoppla med svar. Priserna kan inte bytas mot kontanter. Om du har några frågor om tävlingen, kontakta oss på tavling@bonnierforlagen.se

#boktober

#Booktober är ett internationellt fenomen som används för att lyfta böcker och läsglädje i olika sammanhang världen över. Till exempel ordnas välgörenhetsevents, bokfestivaler, högläsningsstunder, det delas boktipslistor och mycket, mycket mer.

Nu om någonsin känns det extra viktigt att lyfta boken i demokratins tecken. Därför är det dags för oss i Sverige hyllar litteraturen lite extra under höstens mysigaste månad! Här kommer några tips för hur du kan göra det:

  • Fyll sociala media med böcker! Dela lästips på Facebook eller Instagram och tagga en vän, med uppmuntran att tipsa vidare. (Psst! Se då till att använda både #boktober och det internationella #booktober i inlägget.)
  • Gör boken till ett samtalsämne! Dela dina boktips muntligen med familj, vänner och kollegor. Vid middagsbordet, i skolbänken, på fikarasten.
  • Ordna bokbytardagar! Se till att alla tar med färdiglästa böcker till nästa träff så kan ni byta med varandra.
  • Starta bokcirkel! Bjud in dina favoritpersoner till bokcirkel och förbered med några frågor kring den utvalda boken.

Vill du använda vår logotyp som används här i rubriken går det jättebra. Klicka här och ladda ner den gratis. Men detta är fritt koncept som Bonnierförlagen inte äger rättigheterna till, så det går utmärkt att designa eget material för att lyfta denna läshändelse.