DN Erbjudanden

Upptäck DN:s bokerbjudanden

DN älskar böcker, och vi tror att du gör det också. Därför har vi alltid bra erbjudanden för dig. Hoppas att du hittar nya favoriter!

Månadens bok

Kunnigt och empatiskt om demenssjukdomar

Vad händer i hjärnan vid demenssjukdom? Vad kan man göra för att skydda sig mot att utveckla demens? Och hur ska man tänka som anhörig? Hedvig Söderlund är professor i psykologi och har studerat minnet och hjärnan i många år. Här delar hon med sig både av sin expertkunskap och av sina erfarenheter som anhörig. Du får exempel på tecken att vara uppmärksam på och förslag på vad du bör göra om du misstänker att du själv eller någon annan är på väg att drabbas. ”När hjärnan sviker” är fylld av kunskap, empati och klokhet.

 

Kunnigt och empatiskt om demenssjukdomar
Månadens alternativ

Hela Sveriges rådgivare

Magdalena Ribbing blev en institution, någon vi alla vände oss till när vi var upprörda, oroliga eller okunniga. I hennes fall handlade det om att se andra människor innan man ser sig själv, att se till andras behov innan man tillgodoser sina egna. Magdalena kunde inte bara redogöra för reglerna, hon kunde förklara hur de uppstått och varför det kunde vara praktiskt att följa dem. I sin frågespalt i DN mötte Magdalena oroliga, arga och besvikna människor. Magdalena tog dem på allvar, förklarade tålmodigt att det inte är farligt att göra fel, att det över huvud taget sällan finns ett bestämt rätt och fel. Detta är ett urval av hennes mest uppskattade texter i DN. 

Hela Sveriges rådgivare

Beställningar

Böckerna på denna sajt kan endast köpas via webbshopen på denna sajt, inte genom att ringa till telefonnumret nedan eller kontakta förlaget på annat sätt.