Författarbesök i klassrummet

Öka läslusten hos dina elever – bjud in en författare

Flera av Bonnierförlagens författare gör besök i skolor för att inspirera till att läsa och skriva mer.  Nedan finner du några av de författarna som åker ut till klassrum i Sverige för att tala om det skrivna ordet och deras författarskap.

Du skickar enkelt in en förfrågan via författarcentrum och skapar i dialog med författaren ett passande upplägg för besöket.  Arvodet för besöket varierar utifrån olika variabler, du kan läsa mer om det på deras hemsida där du även hittar fler författare som gärna besöker dig och dina elever.

 

Katarina Grenar

”Vid ett skolbesök brukar jag berätta om mina böcker och hur jag fick idéerna till dem. Jag pratar om inspiration och ger mina allra bästa skrivtips för att skriva en fängslande och spännande berättelse. Så klart finns det även tid för frågor och avslutningsvis blir det autografer till alla som vill ha. För mig som författare är det jätteroligt och givande att möta eleverna och få ta del av deras tankar. Min förhoppning är att besöket ska bidra med mycket läs- och skrivlust!”

Boka författarbesök med Katarina Grenar

Katarina Grenar
Petrus Dahlin

Petrus Dahlin

”Jag gör författarbesök för att jag ser att jag kan förändra. Jag kan få barn att inte bara bli läsare utan också bli sugna på att skriva och rita egna historier.”

Boka författarbesök med Petrus Dahlin

Johan Unenge

”Sedan jag började skriva böcker har jag också varit ute en hel del och pratat på egen hand och då oftast för högstadieelever. Jag berättar om vad som fick mig att starta, skillnaden mellan skrivandet och ritandet. Förhoppningsvis kan det också fungera som en knuff för alla dem som sitter med skapardrämmar i byrålådan. ”

Boka ett författarbesök med Johan Unenge

Johan Unenge
Jo Salmson

Jo Salmson

”Att besöka skolor är bland det roligaste man kan göra som författare! Det är inspirerande att möta alla fantastiska barn som finns här i landet! Att få berätta om böcker och hur de blir till, och märka att barnen plötsligt längtar efter att läsa något man skrivit. Det är spännande att ha skrivövningar, eller att fritt fantisera ihop historier tillsammans, och upptäcka alla fantastiska tankar de har. Jag vill stärka barnens självförtroende, och visa att drömmar kan gå i uppfyllelse – även om det krävs hårt arbete och målmedvetenhet för att lyckas.”

Boka ett författarbesök med Jo Salmson