Bonnierförlagen, 2019-11-22

Cirkusmysteriet – lärarhandledning

Med den här lärarhandledningen vill vi inspirera till att arbeta med Martin Widmarks och Helena Willis bok Cirkusmysteriet. Det går att arbeta helt fristående utifrån boken men handledningen kan även användas inför ett eventuellt besök på den turnerande utställning som barnutställningar.nu har skapat tillsammans med Martin Widmark och Helena Willis. I handledningen får du tips och vägledning kring hur du kan arbeta med boken både före, under och efter läsningen.

Om handlingen

Det är kvällsföreställning på CIRKUS SPLENDIDO. Publiken låter sig roas, ovetande om att det pågår något fuffens alldeles i deras närhet. Värdesaker försvinner spårlöst under föreställningen. Men Lasse och Maja är på plats och anar snart att det är någon av de anställda på cirkusen som är den skyldiga. I cirkusmysteriet spelar också staden Vallebys polismästare en framträdande roll och hans gamla brottarkunskaper kommer väl till pass när han går i närkamp med Ali Pascha, världens starkaste man. Komplettera också med Läsfixaruppdrag.

Cirkusmysteriet - Digitalt Escape Room

Ett digitalt Escape Room som bygger på Cirkusmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis. Skapat av Marie Trapp, speciallärare och läromedelsförfattare. Illustrationer: Helena Willis.

Klicka här för att komma till Cirkusmysteriet - Digitalt Escape Room

Filer

Ladda ner och skriv ut

Gratis lärarhandledning