Bonnierförlagen, 2020-07-01

Västa bästa hälsan – lärarhandledning

Vad du gör påverkar hur du mår - och hur du mår påverkar vad du gör. Allt hänger ihop, kroppen och själen är beroende av varandra. Prova att be dina elever tänka på något riktigt, riktigt pinsamt, så kommer de att känna hur de rodnar. Tänk, att bara en liten tanke kan påverka kroppen så fysiskt att det till och med syns! Den här lärarhandledningen lämpar sig väl i undervisningen och bygger på Maria Dufvas bok Värsta bästa hälsan. Det här är uppföljaren till Värsta bästa nätet som sålts i över 150 000 exemplar. Boken ingår i ett samarbete med Generation Pep.

Om handlingen

För barnen är livet med de digitala skärmarna fullt av möjligheter. Men det kan också ge problem. Appar och spel som skapats för att framkalla belöningshormoner får oss att sitta stilla och slarva med mat och sömn. I Värsta bästa hälsan vänder sig Maria Dufva till de unga och förklarar med hjälp av experter på motion, kost, sömn och psykisk hälsa hur ”skärmande” kan påverka måendet. Boken är full med fakta, råd och verkliga berättelser från barn som Maria mött i sitt arbete som kriminolog och föreläsare på skolor. Hon träffar ofta barn som känner sig beroende av mobilen och undrar hur de kan bryta mönstret.

I samarbete med Generation Pep 

Generation Pep Skola är kostnadsfritt och ger skolor stöd i arbetet med fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor under skoldagen. På pepskola.se får skolor på ett systematiskt sätt stöd i att kartlägga, planera och följa upp sitt arbete i dessa frågor samt en inspirationsbank med konkreta exempel från skolor. Generation Pep Skola är utvecklat i samarbete med skolor och ledande forskare. Läs mer här!

Filer

Ladda ner och skriv ut

Värsta bästa hälsan – gratis lärarhandledning