Tema högläsning

Böcker att läsa högt ur

Tips på litteratur som passar bra för högläsning

Böcker att läsa högt ur

Tips på litteratur som passar bra för högläsning

Lisbet och Sambakungen är en galen, rolig och normkreativ högläsningspärla! Emma Karinsdotter är en ny stjärna på humorhimlen och för de skruvade illustrationerna står Augustnominerade Hanna Gustavsson.

Lisbet bor med sin farmor Sambakungen och den bistra piratkatten Sixten i ett vanligt hus på en vanlig gata.
Farmor älskar geléhallon, att vinna internationella cykeltävlingar, glassagne, hemliga agentuppdrag och att tantsnuska med sin gamla flickvän, agenten Agatha Fox.

Lisbet älskar att rita. Helst saker som inte finns. För det mesta har hon hur kul som helst med farmor. Men ibland blir farmor lite för mycket. Då skulle det vara skönt med någon som var lite mer som hon själv.

Läs mer om Lisbet och Sambakungen

Tips på litteratur som passar bra för högläsning

Ylvania - De stulna skuggornas tid

Två år efter succén med Ylvania – Sagan om ljusbäraren kommer uppföljaren Sagan om de stulna skuggornas tid. En minst lika spännande historia som även kan läsas fristående. Precis som i föregångaren hjälper Marcus Gunnar Petterssons ljuvligt säregna illustrationer till att väcka magin till liv.

Ett år har förflutit sedan förra boken och Jiros bror Rot, det halvsovande barnet, har ännu inte vaknat ur sin koma, orsakad av den onde Masters gift. Jiro är förtvivlad över att ingen verkar vilja hjälpa honom.

Bara Äldsterådet känner till ett sätt att väcka honom, men vågar inte – alldeles för mycket står på spel. Om Rot vaknar så vet de inte vem han kan vara eller vem han kan bli – dessutom riskerar Master att få makt igen genom honom.

Läs mer om Ylvania – De stulna skuggornas tid

Ylvania - De stulna skuggornas tid

Amy, Aron och anden

Amy och Aron leker på Skroten. Där hittar de en dag en surmulen ande i en kanna … En mångbottnad berättelse fylld av varm humor och vemodigt allvar på bästa Ulf Stark-vis! Tillsammans med Per Gustavssons uttrycksfulla bilder vävs fantasi och verklighet ihop. En underbar bok att läsa själv eller högt tillsammans.

Amy önskar sig fred på jorden. Och en svart katt. Aron hoppas varje dag att hans pappa ska komma hem. Under tiden leker de på Skroten som Amys pappa äger.

Där finns miljoner saker som folk har kastat. De hittar än det ena än det andra, men inte så ofta vad de letar efter.
Ända tills de en dag råkar snava över en liten rostig oljekanna med pip. Där inifrån hörs ett gny och sedan en ilsken röst som säger:
– Aj! Trampa på mej ni bara. Bry er inte om mej!
Det var så det gick till när de träffade och blev vänner med den blyga och truliga anden Mujo. Och vem vill inte ha en ande som vän?

Läs mer om Amy, Aron och anden

Amy, Aron och anden