Bonnierförlagen, 2021-02-10

458 titlar från Bonnierförlagen på årets bokrea

Den 23 februari går årets bokrea av stapeln. Titlar från samtliga förlag inom Bonnierförlagen återfinns i reasortimentet och böckerna är som vanligt tillgängliga både i e-handeln och fysiska butiker.

Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen:

Det är roligt att bokrean fortsatt står sig stark, det är en fin tradition som många läsare ser fram emot. Som alltid erbjuder Bonnierförlagen ett starkt och varierat utbud, det finns definitivt något för alla.

Barn- och ungdomsböcker står för nästan hälften av Bonnierförlagens reaförsäljning. I år är intresset också stort för Jan Lööfs Pelle träffar en lokförare och Trollet är inte hemma av Lars Lerin. På vuxensidan är efterfrågan hög på Augustprisvinnaren Lydia Sandgrens Samlade verk, förra årets mest sålda bok Spegelmannen av Lars Kepler, fenomentiteln Där kräftorna sjunger av Delia Owens samt Fredrik Lindströms 100 svenska dialekter.

Sara Börsvik, vd på Bonnierförlagen:

– Bonnierförlagen gav ut mer än hälften av alla titlar på årstopplistan 2020. Flera av de titlarna kommer att dyka upp i årets rea, vi hoppas att det ska attrahera läsare att besöka och köpa från sin lokala bokhandlare. Med det sagt så är det otroligt viktigt att vi alla, kund som butiksägare, hjälps åt för att undvika trängsel kring reaborden.

För att kunna genomföra en coronasäker bokrea i butik tillåter exempelvis Akademibokhandeln färre kunder, enligt gällande maxtak, i lokalerna samt erbjuder dem att reservera böcker online för enkel upphämtning i eller utanför butik.

Kunderna kan även förhandsboka online, via mejl eller via telefon. Öppettiderna förlängs vid behov och reasortimentet görs tillgängligt i kedjans butiker under en längre tidsperiod.

Ugglan Bokhandels 84 butiker erbjuder förhandsbokning för att undvika trängsel och kunder kan mejla, posta eller lämna in sina beställningar till butikerna.