Bonnierförlagen, 2022-11-17

Foto: Bokusgruppen

Anna Austin ny försäljningschef på Bonnierförlagen

Anna Austin har i dag utsetts till ny försäljningschef på Bonnierförlagen. Hon kommer närmast från en roll som kategorichef böcker inom Bokusgruppen.

I den nyinrättade rollen kommer Anna Austin att vara ansvarig för förlagsgruppens försäljning av fysiska böcker. Hon kommer också att leda ett säljteam.

Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen:

– Jag har jobbat med och mot Anna under många år och vet att hon är en av branschens absolut skickligaste förhandlare. Dessutom är hon en väldigt uppskattad chef och ledare. Att hon nu väljer att komma över till oss på Bonnierförlagen gör mig oerhört glad. Och faktiskt lite stolt. Med Anna får vi en rutinerad chef i vårt starka säljteam.

Anna Austin, tillträdande försäljningschef på Bonnierförlagen:

– Efter åtta väldigt utvecklande och roliga år inom Bokusgruppen känns det en aning vemodigt att lämna, men tjänsten på Bonnierförlagen är alldeles för spännande att tacka nej till. Bokbranschen står definitivt inför en spännande tid och jag ser fram emot att som en del av säljteamet bidra till Bonnierförlagens fortsatta utveckling. Det ska bli oerhört roligt att kliva över till förlagssidan.

Anna Austin tillträder sin tjänst i början av 2023.