Bonnierförlagen, 2019-03-06

Foto: Caroline Andersson

Åsa Lindström ny programansvarig för Crimetime Göteborg

Ny programansvarig för festivalen Crimetime Göteborg blir Åsa Lindström, reprintansvarig och förläggare på Albert Bonniers Förlag. Tillsammans med festivalens projektgrupp kommer hon ansvara för att utforma programmet till Crimetime Göteborg – festivalen som kommit att bli Sveriges största mötesplats och scen för svensk och översatt spänningslitteratur. Åsa, som parallellt fortsätter med sin ordinarie tjänst, tillträder sitt nya uppdrag omgående.

– Det är med stor glädje jag tar vid som programansvarig för Crimetime och jag kommer tillsammans med projektgruppen att sikta på att fortsätta utveckla programmet med samma höga ambitionsnivå som tidigare och fortsatt stort fokus på såväl författare som besökare. Att få möjlighet att vara med och arbeta med programmet till Crimetime efter den framgångsrika flytten till bokmässan förra året är en väldigt spännande utmaning, säger Åsa Lindström, programansvarig Crimetime Göteborg.

Åsa Lindström, har jämte sin roll som förläggare för utländsk skönlitteratur, 15 års erfarenhet av att arbeta med pocket och reprintutgivning och innehar en mycket bred och gedigen kunskap om svensk och utländsk spänningslitteratur – pocketformatets mest efterfrågade och framgångsrika genre. Under sina år på Bonnierförlagen har hon arbetat med ett stort antal författarskap, inom spänningsgenren t ex författare som Lars Kepler, Arne Dahl och Håkan Nesser. Åsa Lindström, som parallellt med uppdraget som programansvarig fortsätter med sin ordinarie tjänst på Albert Bonniers Förlag, efterträder Karin Linge Nordh som tidigare var programansvarig för festivalen.

Anne Holt, Christoffer Carlsson, Camilla Läckberg och Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt klara för årets festival

Planeringen inför årets festival pågår för fullt och redan klara för årets upplaga av Crimetime är bokaktuella författarna Anne Holt (En grav för två), Christoffer Carlsson (Järtecken), Camilla Läckberg (En bur av guld) och Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt (En högre rättvisa). Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg presenteras den 14 juni.

– Vi på Bokmässan har haft glädjen att samarbete med Åsa i samband med flera mycket spännande och givande författarbesök under årens lopp. Vi ser så fram emot att välkomna Åsa Lindström till Crimetime-teamet!, säger Frida Edman, Mässansvarig på Bokmässan

Om festivalen Crimetime Göteborg

Deckarfestivalen Crimetime Gotland startade 2015 och blev snabbt en författar- och publikfavorit, tre år senare, 2018, flyttade festivalen till Bokmässan i Göteborg. Redan under sitt första år på Bokmässan blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats. I anslutning till deckarfestivalen delas varje år priset Crimetime Specsavers Award ut, i fyra priskategorier. Årets festival går i av stapeln den 28–29 september 2019.

För ytterligare information:

Åsa Lindström, programansvarig Crimetime Göteborg

Tel 08-696 86 66, asa.lindstrom@albertbonniers.se

Frida Edman, mässansvarig, Bokmässan

Presskontakt

Katarina Arborelius, 08-696 88 64

Charlotta Parkås, Bokmässan, 031-708 84 05, chp@bokmassan.se