Bonnierförlagen, 2019-04-03

Barnbokstips hos nya tjänsten Bokiño

Idag lanserar Bonnierförlagen Bokiño – en plats på nätet för dig som är förälder och både vill få barnbokstips och råd kring hur du kan locka dina barn att bli bokslukare.

Via sociala medier och en ny webbplats vill Bokiños redaktion nå föräldrar med aktuella tips kring barnböcker och läsning.

– Föräldrar där ute vet hur viktig läsning är för barns utveckling. Vi vill på ett lättillgängligt sätt inspirera och guida i barnboksdjungeln, oavsett om du vill köpa en doppresent eller är ute efter en ny bokserie till din tweenie, säger Cecilia Claesson, ansvarig för satsningen hos Bonnierförlagen.

Bokiño lanseras med sociala medier-kampanjen #fantiseramera. Man har även knutit till sig ambassadörer som influencern Paula Rosas och Pappapoddens Manne Forssberg.

Innehållet hos Bokiño tas fram i nära samarbete med barnboksförlaget Bonnier Carlsen, där Eva Dahlin är litterär chef och ansvarig förläggare:

– Att fantisera är en viktig del av läsupplevelsen. Genom fantasin blir vi kreativa och kan leva oss in i andra människors sätt att tänka och känna. Berättelser kan vi ta del av på många sätt, att lyssna på en ljudbok är lika givande som att läsa en fysisk bok.

Evas tre bästa tips för att få barn att bli sugna på att läsa eller lyssna till böcker:

  1. Använd läsning som energiboost. Läs inte endast vid läggning, utan tänk tvärtom. Att läsa eller lyssna på en bok kan sätta igång varenda cell i kroppen och få tankarna att snurra snabbare.
  2. Upptäck ljudböcker för barn – perfekt om du inte har tid eller ork att läsa högt för ditt barn.
  3. Skaffa er gemensamma fiktiva kompisar. Att prata om personerna i berättelsen kan leda till oväntade samtal. Det är ett spännande sätt att få tillgång till barnens tankar.

Fler tips finns på bokino.se samt i Bokiños kanaler på Instagram och Facebook.

Sedan tidigare driver Bonnierförlagen SelmaStories, som riktar sig till den vuxna bokläsaren och även står bakom det årliga feministiska priset och eventet Årets Selma.

För mer information, vänligen kontakta:

Cecilia Claesson • Ansvarig Bokiño • cecilia.claesson@bonnierforlagen.se