Bonnierförlagen, 2019-06-10

Foto: Naima Jåma

Bokförlaget Ester Bonnier är namnet på Bonnierförlagens nya förlagssatsning

Nu är det klart att Bonnierförlagens nya förlagssatsning – som rymmer varumärkena Bonnier Fakta, Forum, Lovereads, Bonnier Brands och Brillbee – döps till Bokförlaget Ester Bonnier.

– Vi är stolta över att presentera Bokförlaget Ester Bonnier. Ester var hustru till Bonniersläktens första bokhandlare och förläggare, Gerhard Bonnier, och mor till deras 11 barn. Att lyfta fram hennes namn blir en hommage till kvinnan som var med och lade grunden till förlagshuset och ett sätt att knyta ihop det nya moderna förlaget med Bonnierförlagens historia, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef.

Bokförlaget Ester Bonnier ger ut fack- och skönlitteratur för vuxna och producerar även produkter och onlinekurser knutna till böcker och författare.

– Vårt mål är att vara Sveriges modernaste förlag där författarnas möjligheter att nå ut och utvecklas ständigt står i fokus, säger Adam Dahlin, litterär chef.

Nyheten om bildandet av det nya förlaget presenterades i februari 2019 i det som Håkan Rudels, vd Bonnierförlagen, då kallade ”en historisk satsning för Bonnierförlagen”. Förlaget bildades formellt i april 2019 då dryga 30 medarbetare flyttade samman i gemensamma lokaler i förlagshuset på Sveavägen.

Om Bokförlaget Ester Bonnier

Bokförlaget Ester Bonnier är en del av Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Inom Bokförlaget Ester Bonnier finns förlagsvarumärkena Bonnier Fakta, Forum och Lovereads samt verksamheterna Bonnier Brands och Brillbee. Vi ger ut ca 110 boktitlar per år, både svensk och översatt skönlitteratur respektive facklitteratur. Drygt 30 medarbetare verkar i gemensamma lokaler i förlagshuset på Sveavägen i Stockholm.

För ytterligare information:

Anna-Lena Hernvall, förlagschef
08-696 80 47, anna-lena.hernvall@bonnierfakta.se

Adam Dahlin, litterär chef
08-696 84 64, Adam.Dahlin@forum.se

Presskontakt:
Katarina Arborelius, chef Företagskommunikation
08-696 86 84, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se