Bonnierförlagen, 2023-03-13

Bokförlaget Hedvig förvärvas av Studentlitteratur

Bokförlaget Hedvig startades 2020 och ger ut läsvänliga böcker för barn, ungdomar och vuxna. Förlaget har prisats för sitt arbete med att sprida intresset för, och kunskapen om, lättläst litteratur. Nu förvärvas Hedvig av Studentlitteratur, Sveriges ledande utbildningsförlag.

Catarina Berg, Förlagschef på Bokförlaget Hedvig: 

 – Jag kan inte tänka mig en bättre plats för Hedvigs fina utgivning än i Studentlitteraturs trygga och kompetenta händer. Vi vet de har samma önskan att sprida läsvänliga böcker, kultur och fakta till så många som möjligt och ge alla en möjlighet att uppleva lustfylld läsning.”

Sedan några år tillbaka är Nypon och Vilja förlag, Sveriges största förlag för lättläst litteratur, en del av Studentlitteratur. Med förvärvet av Bokförlaget Hedvig stärks den positionen ytterligare.

Magnus Pettersson Roos, Affärsutvecklingschef och vice VD på Studentlitteratur:

– Vi är imponerade av den utgivning Hedvig byggt upp under kort tid och förlagen har gemensamt ett starkt engagemang i arbetet med att öka läsförståelsen i Sverige och göra fler barn, unga och vuxna till goda läsare. På Studentlitteratur är vi både glada och stolta över att nu få fortsätta detta viktiga arbete tillsammans med Hedvigs författare och illustratörer.”

Överlåtelsen äger rum 3 april 2023.