Bonnierförlagen, 2020-04-14

Bokinspiration till ditt bibliotek

I denna välfyllda katalog har vi samlat bokinspiration till dig som arbetar på bibliotek. Här presenterar vi vårens och sommarens utgivning från Bonnier Carlsen, Bokförlaget Hedvig och Fenix förlag.

Klicka på länken – bläddra och låt dig inspireras!

Eva Dahlin, litterär chef Bonnier Carlsen

I ”Läsning får aldrig förminskas till en nyttoaktivitet! Litteraturens syfte är inte att vara ett välbehövligt vitaminin- tag. Endast med riktigt bra berättelser ska- par vi läsglädje och ivriga läsare. Det som däremot behövs är insatser som underlättar för barn att komma i kontakt med bra böcker.”

Hanna Larsson, förlagschef Bokförlaget Hedvig

”Vi vet att faktorer som personligt intresse, textens läsbarhet och läsarens förkunskaper påverkar läsningen i olika grad. Men vår utgångs- punkt är att det inte finns något facit. Böcker som är lättlästa för en läsare kan vara svårlästa för en annan. Jag tror att det är viktigt att vi som genomsnittsläsare vill lära oss men utan att ha färdiga åsikter om vad som får en annan läsare att vilja eller kunna läsa.”

Bodil Unenge, förlagschef Fenix

”Fenix böcker är en brygga mellan språken, en möjlighet att läsa böcker på såväl sitt modersmål som svenska. Genom tät kontakt med modersmålslärare och bibliotekarier ger vi ut böcker som saknas och behövs på den svenska bokmarknaden. Böcker att läsa tillsammans, böcker som berör, roar och skapar samtal.”

KONTAKT

Har du frågor kring utgivningen, tveka inte att kontakta oss! Med Bibliotekarierummet vill vi ge dig som jobbar på bibliotek de bästa förutsättningarna för att göra bokurvalet lite enklare. Mejla bibliotekarierummet@bonnierforlagen.se.

Visste du att vi har ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på? Varannan vecka får du härlig bokinspiration direkt till din mejl! Mejla till bibliotekarierummet@bonnierforlagen.se för att börja prenumerera.