Bonnierförlagen, 2021-08-23

Bonnierförlagen och Bauer Media inleder poddsamarbete

Samarbetet rör Bonnierförlagens nya bokpodd Samtal om böcker som distribueras via Bauer Medias poddplattform Podplay. Tillsammans vill företagen sprida läsglädje till alla bok- och litteraturintresserade lyssnare i Sverige.

Jenny Bjuhr Berggren, CMO på Bonnierförlagen:

– Bauer Media är med sin spetskompetens och stora erfarenhet inom produktion och distribution av podcasts en perfekt partner för oss när vi nu väljer att satsa större och bredare inom ljud. Det händer mycket i ljudlandskapet och vi vet att vi tillsammans med Podplay hela tiden kommer att ligga i framkant.

Det redaktionella innehållet i podden skapas av Bonnierförlagen medan Bauer Media utöver distribution ansvarar för annonsförsäljning samt stöttar marknadsföring av podden. På sikt är ambitionen att de båda parterna tillsammans också ska utveckla fler poddar om läsning, böcker och litteratur.

Henrik Funke, produktchef Podplay:

– Bonnierförlagen sprider berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar, de bästa och största poddarna gör samma sak. Ett samarbete mellan oss på Bauer Media som kan ljudunderhållning och Bonnierförlagen som har bra content, är helt enkelt en ”perfect match”.

Samtal om böcker är en podd från SelmaStories, Bonnierförlagens läsarplattform för alla som gillar engagerande läsupplevelser. Podden gästas av aktuella författare, förläggare och annat bokfolk som intervjuas av programledare Lisa Tallroth.

Ett nytt avsnitt av podden släpps varje lördag, men lyssnare på Podplay – som är en kostnadsfri plattform – kan ta del av avsnittet innan alla andra, redan på fredagen. Det första avsnittet, vilket innehåller ett samtal med författaren Alex Schulman, finns tillgängligt på Podplay nu.

Läs mer här.