Bonnierförlagen, 2021-09-20

Bonnierförlagen på Bokmässan 2021

Den 37:e Bokmässan i ordningen går av stapeln i Göteborg 23–26 september och i år är det ett hybridevent, där studiosamtal inför sittande publik på Svenska Mässan direktsänds på Bokmässan Play. Drygt 100 av våra författare plus inbjudna experter medverkar i mer än 100 programpunkter på olika scener. Givande samtal, bildande seminarier och tänkvärda diskussioner utlovas!

BonnierHoops

Bonnier Hoops, ett initiativ som kombinerar basket och läsning, arbetar för ökad läsförståelse bland unga samt samverkan i utsatta områden. För fjärde året har BonnierHoops en egen scen på Bokmässan. I syfte att öka engagemang kring läsfrämjande, möts författare och experter i givande samtal på BonnierHoops-scenen 23–24 september.

Ulrika Caperius, förläggare på Bonnier Carlsen och ansvarig för Bonnierförlagens läsfrämjande arbete:

– Att BonnierHoops även i år får en egen scen på Bokmässan är fantastiskt roligt, och jag hoppas att så många som möjligt passar på att ta del av BonnierHoops-scenens mångsidiga program med spännande samtal om läsning och läsande. Scenen är en plats där lärare och bibliotekarier kan få idéer och inspiration, och en plats för alla att upptäcka nya och spännande författarskap.

Förutom den egna scenen, har BonnierHoops två nya programpunkter på mässan; Den segregerade skolan, ett seminarium som berör segregationens negativa konsekvenser på barns skolgång och hur något så självklart som en lyckad skolgång är lösningen på många samhällsproblem. Seminariet arrangeras i samarbete med Berättarministeriet. BonnierHoops läsutmaningar uppmuntrar unga att läsa mer genom roliga utmaningar som väcker läsintresset. Aktiviteten arrangeras i samarbete med Läsrörelsen, Nätverket Läslov och Sjumilaskolan.

Två spännande dagar med Crimetime

25–26 september arrangeras Sveriges största deckarfestival Crimetime på Bokmässan. Bland annat medverkar några av världens främsta internationella deckarförfattare digitalt och vi återser de populära aktiviteterna Afternoon Tea och Master Class, i år tillsammans med nya aktiviteten Crimetime by night.

Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime:

– Vi som jobbat med planeringen inför årets Crimetime är otroligt stolta över årets program som har både bredd och spets och vi är så glada över att kunna lyfta fram både etablerade deckargiganter och spännande debutanter. Extra roligt och spännande känns det med kvällsprogrammet Crimetime by night som är nytt för i år och att vi har hela tre seminarier på temat skrivande för alla med egna författardrömmar.

SelmaStories sänder live

Bonnierförlagens plats för bokälskare, SelmaStories, sänder live från sin studio på bokmässan från fredag till söndag. De samtalar med 20 av de medverkande författarna, bland andra Geir Gulliksen och Sofi Oksanen. Samtalen sänds live på SelmaStories Instagram-konto, @SelmaStories.

Till mässans fullständiga program

Kika på Bonnierförlagens program och botanisera bland våra böcker i digitala montern