Bonnierförlagen, 2022-08-29

Bonnierförlagen på Bokmässan 2022

Den 22–25 september äger den 38:e Bokmässan rum på Svenska Mässan i Göteborg, den första fullskaliga fysiska mässa att arrangeras sedan 2019.

I årets upplaga medverkar 150 av Bonnierförlagens författare i fler än 200 programpunkter på olika scener. Förvänta dig givande samtal om böcker, litteratur och skrivande, lärorika seminarier och tänkvärda diskussioner.

Vi bjuder också på 140 författarsamtal på våra egna scener, Pollen och Nektar. Du hittar dem hos oss i monter B02:02.

Crimetime förlängs till tre dagar

Crimetime, ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, är en temasatsning i år och förlängs till tre dagar. Det är en mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Tre scener och en särskild bokhandel vigs åt spänningslitteratur i Crimetime-området.

Sidoaktiviteter som den populära Crimetime Afternoon Tea återkommer, nytt för i år är Crimetimes skrivarskola där några av Sveriges ledande spänningsförfattare guidar i skrivandets hantverk och på fredagen anordnar Anders de la Motte och Denise Rudberg Crimetime Afterwork.

Helene Atterling, programansvarig för Crimetime:

– En titt på scenprogrammet visar vilken otrolig bredd genren erbjuder. Vi vänder och vrider på genren och dess förutsättningar under tre hela dagar – det är nästan så att jag vågar påstå att här finns något för alla smaker.

SelmaStories sänder live

Bonnierförlagens plats för bokälskare, SelmaStories, sänder live från Bokmässan från fredag till söndag. De samtalar med ett flertal av de medverkande författarna. Samtalen sänds live på SelmaStories Instagram-konto, @SelmaStories.

Till mässans fullständiga program

Till monterns fullständiga program

Med reservation för förändringar.