Bonnierförlagen, 2017-11-22

Bonnierförlagen satsar på pedagogisk utgivning

Som ett led i att bredda utgivningen och satsa på nya marknader startar Bonnierförlagen pedagogisk utgivning för lärare och elever. Planerad utgivning första helåret är 25 titlar och de första utkommer våren 2018. Marie Carlsson, tidigare förlagschef på Liber, leder satsningen. Vid sin sida har hon Eva Skarp, tidigare produktutvecklare och förläggare, också från Liber.

– Det sker mycket spännande inom skolan och läromedel. Det känns naturligt för oss att vara en del av detta genom Marie Carlssons och Eva Skarps visionära perspektiv och skolnära syn på hur man kan utveckla läromedel i samverkan med Bonnier Carlsen, säger Håkan Rudels, VD Bonnierförlagen.

– Jag kan inte tänka mig en bättre miljö än Bonnierförlagen för att förverkliga de tankar vi har om stöd för lärare och lärande. Bonnier Carlsens marknadsposition, nätverk och kompetens ger synergier som är på riktigt, säger Marie Carlsson, chef för pedagogisk utgivning på Bonnierförlagen.

Eva Skarp fortsätter:
– Lärarna som varje dag lyfter våra barn till ökad kunskap och ökat självförtroende gör en fantastisk insats för hela samhället. Allt börjar med skolan, och det är de undervisande vardagshjältarna som Marie och jag brinner för. Vi vill använda vårt kunnande, våra erfarenheter och våra nätverk för att se till att de får oöverträffat bra verktyg.

Marie Carlsson har en lång erfarenhet från både skola och förlagsbransch. Hon är utbildad lärare och har jobbat 15 år på Liber, större delen av tiden som förlagschef. Under ett par år har hon gjort konsultuppdrag åt förlag och branschaktörer och kommer närmast från ett uppdrag som VD på En bok för alla. Hon har suttit i styrelserna för Svenska Läromedel och BONUS Copyright Access, styrgruppen för International Group of Educational Publishers och styrelsen för projektet En läsande klass.

Eva Skarp är utbildad redaktör och lärare och har ett förflutet på Liber där hon började med ett par år på sälj- och marknadsavdelningen och därefter kom att jobba i 15 år som produktutvecklare, redaktör och förläggare. Eva har utvecklat läromedel för alla åldrar från förskoleklass upp till gymnasiet. Hon har bland annat medverkat till succéer som SO-Serien, vilken sedan starten 2003 har varit marknadsledande och sålt närmare 500 000 exemplar.

– Vi kommer bygga verksamheten från scratch, med Bonnierförlagens infrastruktur som grund. Vi kommer att knyta till oss människor och samarbetspartners som delar vår vision och har exakt den kompetens vi behöver. Det ska bli fantastiskt roligt, sammanfattar Marie och Eva den nya satsningen.

För ytterligare information:

Marie Carlsson, Affärsutvecklingschef
0703-119 903, marie.carlsson@bonnierforlagen.se

Eva Skarp, Affärsutvecklingsansvarig
0765-261 105, eva.skarp@bonnierforlagen.se

Håkan Rudels, VD Bonnierförlagen
0737-738 055, hakan.rudels@bonnierforlagen.se

Presskontakt
Katarina Arborelius, Chef Företagskommunikation
070-696 66 90, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se