Bonnierförlagen, 2019-11-22

Foto: Privat

Bonnierförlagen startar förlag med lättläst utgivning

Våren 2020 kommer Bonnierförlagen att lansera ett nytt förlag inom lättläst. Förlaget kommer att erbjuda böcker för både barn och vuxna. Satsningen är ett led i Bonnierförlagens ambition att nå nya målgrupper och att skapa tillväxt. Ansvarig förläggare blir Hanna Larsson som närmast kommer från rollen som chef för LL-förlaget och tidningen 8 sidor.

Förlaget kommer att arbeta med titlar från Bonnierförlagen såväl som nyskrivna titlar inom lättläst. En närmare presentation av förlagets utgivning kommer att ske efter årsskiftet.

Hanna Larsson, ansvarig förläggare

– Jag kan inte tänka mig något roligare eller mer meningsfullt än att få chansen att utveckla lättlästmarknaden, och att tillgängliggöra författarskap för läsare vi annars inte når. Vi ser det som en möjlighet att bygga upp något nytt inom ett område där vi kan göra skillnad på ett väldigt konkret sätt.

Bonnierförlagen har utöver Hanna Larsson rekryterat två medarbetare med stor kompetens inom lättläst. Erika Larsson tillträder som förläggare, hon kommer närmast från rollen som redaktionsansvarig på LL-förlaget. Sandra Svensson blir ansvarig för sälj och marknad, hon har tidigare arbetat på Vilja / Nypon Förlag, och kommer närmast från Bonnierförlagens försäljningsavdelning.

Jonas Byström, förlagschef Bonnier Carlsens Förlagsgrupp

– Med Hanna, Erika och Sandra på plats har vi fått in medarbetare med lång erfarenhet och kunskap om lättläst utgivning, det känns otroligt värdefullt. Det nya förlaget är en del i vår tillväxtsatsning som startade med Bonnierförlagen Lära 2018 och som sedan följdes av Fenix som ger ut barnböcker på arabiska. De nya förlagen har tagits emot med öppna armar, och vi är övertygade om att vi bygger något hållbart som har betydelse för samhället i stort och för Bonnierförlagens tillväxtstrategi framåt.

För ytterligare information

Hanna Larsson, ansvarig förläggare, 076-133 60 79, hanna.larsson@bonnierforlagen.se

Jonas Byström, förlagschef Bonnier Carlsens Förlagsgrupp, 070-525 80 38, jonas.bystrom@bonnierforlagen.se

Katarina Arborelius, Chef företagskommunikation, 070-696 66 90, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se