Bonnierförlagen, 2019-06-04

Foto: Caroline Andersson

Bonnierförlagen startar förlaget Romanus & Selling

Susanna Romanus och Åsa Selling, båda tongivande förläggare med lång branscherfarenhet, startar förlag i eget namn inom Bonnierförlagen. Romanus & Selling kommer ha en bred utgivning med fokus på skönlitteratur, romaner och spänning samt facklitteratur med feministisk inriktning. Parallellt fortsätter Susanna Romanus och Åsa Selling att driva Bonnier Bookery.

– Bonnier Bookery har gått enligt den plan vi satte upp för två år sedan och är idag ett etablerat förlag på den digitala marknaden. Att nu starta ytterligare ett personligt förlag med Susanna och Åsa som förläggare känns enormt kul. Förlaget blir ett värdefullt komplement till de större förlag vi redan har inom Bonnierförlagen, säger Sara Börsvik, COO Bonnierförlagen.

Det nya förlaget kommer främst att ge ut skönlitteratur men även sakprosa. Planerad utgivning är ca 15 böcker per år, med start 2020.  

– Vi brinner för litteratur och jämställdhet. Våra böcker ska stimulera, underhålla och utmana. Det är ett drömprojekt att från grunden bygga en utgivning som utgår från vår samlade förläggarerfarenhet och idé om vad vi vill erbjuda läsarna, säger Susanna Romanus som tillsammans med Åsa Selling är en av förlagets grundare.

– Hos oss kommer författaren känna sig utvald genom det personliga mötet i det lilla förlaget och samtidigt få ta del av Bonnierförlagens alla fördelar, säger Åsa Selling.

Grundade Bonnier Bookery

2017 startade Åsa Selling och Susanna Romanus det digitala förlaget Bonnier Bookery som har en bred utgivning av både debutanter och en rad etablerade författare såsom Katarina Wennstam, Per Naroskin, Sara Paborn, Malin Persson Giolito, Linda Skugge och Ida Östensson. 

– Efter två år av digital innovation med Bonnier Bookery känner vi oss säkra på att stor digital kompetens och ett flexibelt sätt att ge ut böcker är framtiden, säger Åsa Selling.

Om Susanna och Åsa

Susanna Romanus, förläggare och grundare på Romanus & Selling och Bonnier Bookery, har en lång erfarenhet från förlagsbranschen, bl a från Norstedts där hon har varit publicistisk chef för skönlitteratur och sakprosa. Susanna Romanus har varit förläggare för författare som Torgny Lindgren, Anna Jansson, Eija Hetekivi Olsson och Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt.

Åsa Selling, förläggare och grundare på Romanus & Selling och förlagschef på Bonnier Bookery har dessförinnan varit förlagschef och förläggare på Wahlström & Widstrand, och förläggare på Albert Bonniers förlag. Åsa Selling har arbetat med författare som Chimamanda Ngozi Adichie, Golnaz Hashemzadeh, Jonas Karlsson, Herta Müller och Johan Theorin.

För ytterligare information

Susanna Romanus, grundare & förläggare, Romanus & Selling, susanna@romanusochselling.se, 070-681 24 33

Åsa Selling, grundare & förläggare, Romanus & Selling, asa@romanusochselling.se, 070-303 65 03

Sara Börsvik, COO, Bonnierförlagen, sara.borsvik@bonnierforlagen.se, 072-57 136 57

Läs mer på www.romanusochselling.se

Presskontakt:

Katarina Arborelius, chef företagskommunikation, Bonnierförlagen08-696 86 84, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se