Bonnierförlagen, 2019-09-23

Foto: Niklas Maupoix

BonnierHoops – egen scen på Bokmässan

För andra året i rad flyttar BonnierHoops in på Bokmässan, i år med en egen scen under fredagen den 27 september. I fokus under dagen står lärande och rörelse. Dagen inleds med en frukostföreläsning där idrottsläraren och författaren Pedra Wolde, Sebastian Michanek & Johan Holmberg från Svenska Balettskolan, skolgårdsläraren och författaren Gustav Sundh samt Västra Hisingens kommunpolis Daniel Johnsson, trygghetsutvecklare Anna Lindeborg och BonnierHoops projektledare Anders Hjort medverkar. Moderator är Anna Granlund, Bonnierförlagen Lära.

Frukostföreläsningen inleder programmet på den nya mässcenen BonnierHoops, där lärande och hälsa står i fokus under hela fredagen. Programmet kommer att beröra läsfrämjande initiativ, idrott och rörelse, ungdomar, Spoken word och inkludering. Här kan du ta del av hela programmet.

Frukostföreläsningen:

  • Plats: BonnierHoops-scenen, monter F02:16, vån 2, på Bokmässan
  • Tid: Fredagen den 27 september kl 0900-0950, frukost serveras från 0830
  • Osa till: bodil.unenge@bonnierforlagen.se Obs! Begränsat antal platser!
  • Arrangör: BonnierHoops, Bokmässan, Bonnierförlagen

BonnierHoops är ett initiativ för ökad läsförståelse och samverkan i utsatta områden. I år flyttar verksamheten för andra året in på Bokmässan i Göteborg, nu med en egen scen på våning två. Vid scenen finns det även möjlighet att spela minibasket samt att få mer information om verksamheten BonnierHoops. Scenprogrammet ingår i entrébiljetten till Bokmässan.

Mer om de medverkande:

Pedra Wolde

Pedra är aktuell med boken ”Klara, färdiga, blunda: 20 mindfulnessövningar för ett lugnare klassrum”. Hon är idrottslärare, utbildad mindfulness-instruktör och författare.

Johan Holmberg & Sebastian Michanek, Svenska Balettskolan

Johan Holmberg, rektor, och Sebastian Michanek, konstnärlig ledare, delar med sig av sina erfarenheter av de goda studieresultat de sett genom åren kopplat till dans och rörelse på skoltid.

Gustav Sundh, skolgårdslärare

Gustav är aktuell med boken ”Nyckeln till skolgårdens lärande”. Han är förstelärare i fritidspedagogik och superstjärna inom skolgårdspedagogiken.

Daniel Johnsson, Anna Lindeborg  & Anders Hjort

Polisen Daniel, trygghetsutvecklaren Anna och BonnierHoops projektledare Anders berättar om resultatet av satsningen BonnierHoops. Ett läsfrämjande initiativ där basket och kultur har delat planhalva under hela sommaren i Biskopsgården.

Om BonnierHoops

BonnierHoops startades av Bonnierförlagen och Svenska Basketbollförbundet 2015 i Kista, Stockholm, för att skapa en samlingsplats för ungdomar mitt på Kista torg. BonnierHoops anser att sport och läsning hör ihop. Genom en sport som är tillgänglig för alla vill BonnierHoops möta ungdomar på deras villkor och inspirera till ökad läsförståelse. Bakom BonnierHoops i Biskopsgården står Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Göteborgs Stad, Polisen, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Bokmässan, Håkanson United, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.