Bonnierförlagen, 2020-06-11

Foto: BonnierHoops

BonnierHoops uppmuntrar unga till läsning hela sommaren

Den 16 juni öppnar BonnierHoops på Friskväderstorget i Biskopsgården, Göteborg. För tredje året i rad ges barn och ungdomar i området möjlighet att läsa och spela basket under sommarlovet.

BonnierHoops är en satsning för att öka intresset för läsning och litteratur genom att kombinera basket och kultur. Friskväderstorget blir en plats där barn och ungdomar tryggt kan delta i kostnadsfria aktiviteter tillsammans med vänner och familj. Förutom läshörna, quiz och tipspromenader anordnas basketturneringar, dans och workshops av olika slag.

 

Bodil Unenge, hållbarhetsansvarig på Bonnierförlagen:

– Genom att kombinera olika sorters aktiviteter på det sätt BonnierHoops gör når vi ut till fler unga, även till dem som inte läser i vanliga fall. BonnierHoops uppmuntrar till läsning och visar att det är en lustfylld sysselsättning som också är avkopplande och öppnar upp nya världar.

Bonnierförlagen arbetar långsiktigt med att främja läsning bland barn och ungdomar och det är sjätte året i rad förlagshuset medverkar i satsningen.

– De olika samarbetande organisationerna stärker och skapar sammanhang för varandras aktiviteter. Tillsammans har vi lyckats skapa ett erbjudande som passar de flesta, oavsett intresse. Att satsningen fungerar bra visar tex polisens statistik på hur brottsligheten gått ner i området när BonnierHoops varit aktivt. Vår förhoppning är att fler organisationer och företag startar egna initiativ som aktiverar barn och ungdomar, det gör stor skillnad.

Sergio Garay, stadsdelsdirektör på Västra Hisingen:

– Efter en vår med isolering och inställda evenemang är det viktigare än någonsin att barnen och ungdomarna kommer ut och rör på sig och kan mötas i meningsfulla aktiviteter under lovet.

Anpassade aktiviteter

På grund av det nya Coronaviruset kommer ansvariga på plats att räkna besökare, hjälpa till att hålla avstånd och desinficera material regelbundet. Det kommer att finnas tydlig information om riktlinjer samt handsprit för besökarna. Aktiviteterna är anpassade för att upprätthålla social distans.

Om BonnierHoops

BonnierHoops handlar om att på ett roligt och inspirerande sätt främja läsning och det skrivna ordet med hjälp av basket och olika kulturaktiviteter. BonnierHoops Biskopsgården är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Bokmässan, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, Polisen, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra, Willhem, Västra Hisingen Basket och IFK Göteborg.

För mer information, kontakta:

Bodil Ungenge • hållbarhetsansvarig Bonnierförlagen • 070-54 855 30• bodil.unenge@bonnierforlagen.se

Rickard Andersson • PR-ansvarig Bonnierförlagen • 076-69 583 47 • rickard.andersson@bonnierforlagen.se