Bonnierförlagen, 2017-11-20

Crimetime Göteborg – Bonnierförlagen & Bokmässan ingår samarbete i en ny arena för crimelitteratur

Bokmässan blir ny samarbetspartner till Bonnierförlagens deckarfestival Crimetime. Tanken är att skapa en ny arena för läsare, författare och branschintressenter med gemensam passion för crime-litteratur. Samarbetet tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Satsningen kommer att lanseras som Crimetime Göteborg på Bokmässan 2018.

Bonnierförlagen och Bokmässan har beslutat att gemensamt driva Crimetime. I och med detta lämnar festivalen Gotland och Crimetime Göteborg blir en exklusiv del av Bokmässan. Samarbetet är en offensiv satsning på crime, en genre som engagerar och attraherar stora läsar- och lyssnarskaror i Sverige. Med Bokmässan som medarrangör och mötesplats kan Crimetime erbjudas till än fler läsare, lyssnare, författare och branschaktörer.

Jenny Bjuhr Berggren, kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen:Deckarfestivalen Crimetime Gotland, har under tre år varit en mycket uppskattad arena för läsare, författare och branschintressenter med gemensam passion för crime-litteratur. Vi är därför jätteglada över att Crimetime får fortsätta utvecklas och växa, nu i samarbete med Bokmässan. I Göteborg görs det uppskattade programmet tillgängligt för betydligt fler besökare. Vi känner oss trygga med att den som medverkat i eller besökt Crimetime Gotland ska känna igen sig, samtidigt som det förstås blir mycket nytt."

Medarbetare ur det tidigare teamet kommer att finnas representerade i projektgruppen som ska utveckla Crimetime Göteborg 2018. Precis som tidigare kommer Crimetime att samarbeta med och välkomna författare från olika förlag.

Frida Edman, tf mässansvarig för Bokmässan: ”Vi ser fram emot att gemensamt med Bonnierförlagen vidareutveckla konceptet Crimetime, som rönt stora framgångar. Våra besökare kommer med denna förstärkning få lära känna sina favoritförfattare i många nya spännande sammanhang – vi vet av tradition att deckargenren är mycket omtyckt bland besökarna. Crimetime Göteborg förstärker Bokmässan som Nordens största kulturmanifestation."

Deckarfestivalen Crimetime Gotland startade 2015. Initiativtagare till festivalen var Bonnierförlagen och Carina Nunstedt, tidigare festivalchef. I anslutning till deckarfestivalen har priset Crimetime Specsavers Award instiftats. Priset kommer fortsättningsvis att delas ut i anslutning till Crimetime Göteborg. Priset delas ut i fem kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets deckarförfattare – Läsarnas pris, Hederspriset och Nordic Noir Thriller of the Year.

Ulrika Hultgren, PR-chef Specsavers:Vi tycker det har varit fantastiskt kul att få vara en del av Crimetime Gotland under de tre år som Crimetime Specsavers Award har delats ut. Vi ser även att priset har utvecklats på ett bra sätt och att det finns ett stort intresse kring det. Med den bakgrunden välkomnar vi den satsning som nu görs och ser fram emot att få arbeta med bokmässan och Crimetime Göteborg."

För ytterligare information
Jenny Bjuhr Berggren, Kommunikationsdirektör, Bonnierförlagen
070-721 54 17, jenny.bjuhr.berggren@bonnierforlagen.se

Joanna Wahlsten, Presskontakt Bokmässan
031-708 84 13, jw@bokmassan.se

Ulrika Hultgren, PR-chef, Specsavers
072-747 17 58, ulrika.hultgren@specsavers.com

Katarina Arborelius, Chef Företagskommunikation, Bonnierförlagen
070-696 66 90, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se