Bonnierförlagen, 2020-12-18

De är årets mest sålda böcker på Adlibris

Nu är det officiellt vilka böcker som sålt mest under det gångna året på Adlibris. Bonnierförlagen kammade hem utmärkelser i 8 kategorier.

Årets mest sålda bok, alla kategorier • Årets mest sålda barnbok 0–6 år

Boken som inte vill bli läst av David Sundin, Bonnier Carlsen

En humoristisk bilderbok för alla barn som behöver hjälp av vuxna eller andra läskunniga för att läsa sina böcker. Eftersom den här boken absolut inte vill bli läst så kommer den att krångla och krumbukta sig till barnens stora glädje: bokstäverna försvinner, boken försöker stänga sig, brännas och utsätta den som läser högt för allt möjligt bus för att förmå den att lägga ifrån sig boken.

Årets mest sålda ungdomsbok

Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins, Bonnier Carlsen

Det är morgonen inför slåtterdagens ceremoni, som kommer inleda da de tionde hungerspelen. I huvudstaden förbereder sig artonårige Coriolanus Snow inför sitt uppdrag som mentor i spelen. Suzanne Collins internationella storsäljare tar upp viktiga och ständigt aktuella frågor om auktoritet, våldsanvändning och vad som egentligen definierar att vara människa.

Årets mest sålda deckare

Spegelmannen av Lars Kepler, Albert Bonniers Förlag

En ung kvinna försvinner när hon är på väg hem från skolan. Fem år senare hittas hon mördad på en lekplats mitt i Stockholm. Den åttonde boken med Joona Linna som denna gång möter det mest gåtfulla fall hittills. 

Årets mest sålda roman och Årets mest sålda digitala bok

Där kräftorna sjunger av Delia Owens, Bokförlaget Forum

En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Romanen var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.

Årets mest sålda biografi

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri, Bonnier Fakta

Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige.  Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare.

Årets mest sålda kokbok

Baka i långpanna deluxe av Frida Skattberg, Bonnier Fakta

Sveriges bakdrottning Frida Skattberg är tillbaka med en ny bok, och den här gången bjuder hon på enkla bakverk för många. Allt bakas i långpanna! Här finns klassiker som kärleksmums och rulltårta uppdaterade deluxe men också bakverken du kanske inte visste att du kan göra i långpanna. Vad sägs till exempel om chokladbiskvier, vaniljhjärtan eller prinsesstårta?