Bonnierförlagen, 2022-05-03

De kan bli Årets Bok 2022

Nu har Bonniers Bokklubbar utsett de tolv titlar svenska folket kan rösta fram till Årets Bok 2002. Sex av titlarna kommer ut på Bonnierförlagen.

Röstningsperioden pågår from 3 maj till 18 september 2022. Du kan rösta på din favoritbok en gång om dagen på www.aretsbok.se.

Allt vi inte sa av Sara Osman

Motiveringen: Träffsäkert, skarpt och underhållande samtidsdrama! 

Vi får följa tre unga kvinnor i Stockholm. På den glammiga ytan är allt bra. Där under pågår något helt annat. Vän blir fiende och midsommarhelgen slutar i tragedi … Med ett briljant språk skildras tillvarons orättvisor och dramatiken ökar för varje kapitel. Nervig, smart och rapp sträckläsning!

Rösta på Allt vi inte sa

Den sista sommaren av Eleonore Holmgren

Motiveringen: Charmig feelgood med djup och hjärta!

86-åriga Britta åker i hemlighet till sommarhuset på Lindö där hon enligt barn och barnbarn inte får vistas ensam. Vad hon inte vet är att en ung man på flykt undan ett kriminellt gäng tagit skydd i hennes hus … Vilken hjärteknipare! Här knyts oväntade vänskapsband mellan älskansvärda karaktärer. 

Rösta på Den sista sommaren

Dit du går följer jag av Lina Nordquist

Motiveringen: Urstark historisk roman som får hjärtat att brista! 

Vid sekelskiftet 1900 flyr en liten familj till ett ödetorp i Hälsingeskogarna. I stugan ryms stor kärlek men också sorg och hemska hemligheter som får följder ända in i nutid … En drabbande läsupplevelse med en hjärtskärande gåta, skriven på ett språk som ger rysningar av välbehag. 

Rösta på Dit du går följer jag

I dina händer av Malin Persson Giolito

Motiveringen: Skrämmande aktuell och skarpladdad samtidsroman

En 14-åring blir skjuten på en lekplats. Allt tyder på att hans bästa vän höll i vapnet. Mordet påverkar alla i förorten på olika sätt. Med engagemang och fingertoppskänsla skildras de som inte brukar komma till tals – mammorna, butiksägaren, polisen. Omskakande läsning som upprör och berör!

Rösta på I dina händer

Sarek av Ulf Kvensler

Motiveringen: Magnetisk spänning i mästarklass! 

Två par ger sig ut på fjällvandring i Sarek. Men hur väl känner de varandra egentligen? Det som börjar som ett spännande äventyr förvandlas snart till en mardröm. Oväntad och smart twister, filmisk driv och krypande psykologisk spänning. Ruggigt bra läs-ös i hisnande vacker och livsfarlig natur! 

Rösta på Sarek

Äpplet faller inte av Liane Moriarty

Motiveringen: Underhållande familjetrhiller som roar och oroar! 

En förtvivlad ung kvinna bultar på Stan och Joys dörr. De tar henne under sina vingar, men snart undrar deras vuxna barn varför en främling flyttat in. Vem är hon? Ett år senare är Joy försvunnen … Ett krypande drama med pricksäkert skildrade karaktärer och en mörk hemlighet som mullrar i bakgrunden.

Rösta på Äpplet faller inte