Bonnierförlagen, 2020-08-21

Foto: Från vänster: Stefan Tell och Claudio Bresciani/TT

De medverkar på Crimetime Göteborg 2020

Snart stundar årets höjdpunkt för alla spänningsläsare – Crimetime Göteborg. För tredje året i rad arrangeras Sveriges största deckarfestival i samband med Bokmässan och under våren presenterade åtta medverkande. Nu har Bokmässan avslöjat ytterligare fyra författare som kommer att delta under evenemanget. Bland de nya namnen finns Camilla Läckberg och Stina Jackson, båda aktuella med nya böcker i år.

– Vi är jätteglada över att kunna erbjuda Sveriges deckarfantaster ett program som håller lika hög kvalitet som vanligt, och både besökare och författare kommer att känna igen sig. Särskilt roligt är det också att vi har hittat sätt att genomföra en del av våra populära kringaktiviteter, som quiz, After Work och Afternoon Tea, även i det digitala formatet, säger Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime, i ett pressmeddelande.

Under våren blev Bonnierförlagens författare Mattias Edvardsson och Anders de la Motte klara för Crimetime 2020. Från andra förlag medverkar Jonas Moström, Hans Rosenfeldt, Malin Thunberg Schunke, Sofie Sarenbrant, Anna Jansson, Camilla Sten och Pascal Engman.

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg är en av Sveriges mest lästa författare, och hennes böcker har sålt fler än 26 miljoner exemplar i nära 60 länder. Hon har skrivit tio böcker om polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck. Med En bur av guld och uppföljaren Vingar av silver tar hon ett nytt steg i sitt författarskap.

På Crimetime kommer Camilla Läckberg att delta i ett samtal om en populär genre som ibland benämns som ”slow crime”.

Stina Jackson

Stina Jacksons hyllade debutroman Silvervägen fick ett sällan skådat genombrott när den utkom 2018 och har nått en stor läsekrets både i Sverige och internationellt. Den är såld till tjugonio länder och har tilldelats pris för Årets svenska kriminalroman 2018, Årets nordiska kriminalroman 2018 samt priset Årets bok 2019. Hennes andra bok, Ödesmark som utkom våren 2020, har även den lovordats och nominerats till Årets bok 2020.

Stina Jackson och Hans Rosenfeldt kommer att mötas i ett samtal om vad platsen betyder för berättelsen och vilka avtryck norra Sverige sätter i deras texter.

Om Crimetime Göteborg

Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats. 2020 infaller Crimetime lördagen och söndagen den 26–27 september.