Bonnierförlagen, 2019-03-21

Det våras för alla trädgårdsfantaster

Våren är på igång och det är dags att ladda upp med böcker om odling och trädgård.

Beställ nya inspirerande handböcker

Flera fingrar gröna

Flera fingrar gröna är en uppföljare till Alla fingrar gröna, som kom ut 2015. Upplägget i denna nya bok är i princip detsamma som i den förra, men med andra spännande grödor, som till exempel sötpotatis, sparris, quinoa, broccoli, melon och ramslök. Upplev glädjen av att skörda grönsaker som du har följt från start, och njut av deras fantastiska smaker. Välkommen in i vår gröna värld!

Maxad skörd i din pallkrage

Skulle du vilja få ut två skördar per säsong i varje pallkrage? Rädisor redan i april, potatis till midsommar, en ny omgång sallat i september och kål långt in på vintern? Då är Maxad skörd i din pallkrage boken för dig! Genom att förodla, bygga varmbänk eller odla i omgångar utnyttjar du pallkragen maximalt. Att odla i pallkrage har blivit något av en folkrörelse, och när du väl har börjat kommer du att förstå varför.

100 växter till din köksträdgård – planera, odla och skörda

Denna praktiska handledning vänder sig både till nybörjare och alla som vill hitta ny inspiration till att odla. Här finns information om hur man startar – från en tom jordyta eller en plats för en odlingslåda, till hur det första året med en köksträdgård kan se ut. Bokens andra del är en guide till en mängd olika grönsaker, kryddväxter, bär och ätliga blommor.

Klimatsmart

Gödsel

En bok om grunden till all odling, nämligen gödsel. Vill du ge din trädgård och de växter du planterar bästa möjliga förutsättning att frodas och utvecklas? I denna vackra och maffiga bok hittar du inspiration och konkreta råd om när och hur du ska gödsla – och med vad. Författaren, Tina Råman, lyfter fram gamla beprövade gödselmetoder och visar hur du kan odla resurseffektivt och miljösmart.

Naturligtvis!

Allt fler arter trängs undan av vårt hårda nyttjande av naturen. För att vända utvecklingen krävs stora grepp, men även små insatser har betydelse. En vanlig villaträdgård gör skillnad för den biologiska mångfalden. Naturligtvis! ger dig kunskap och praktiska råd om hur du skapar en naturträdgård som både du och djuren har glädje av. Boken har tillkommit i samarbete med Naturskyddsföreningen och är skriven och formgiven av Justine Lagache, medförfattare till boken Gödsel (2016)