Bonnierförlagen, 2021-04-27

Foto: Henrik Mårtensson Almegård

Här är böckerna som kan vinna Årets Bok 2021

Det är dags för det svenska folket att utse Årets Bok 2021! Nu presenterar Bonniers Bokklubbar de 12 nominerade titlarna och bjuder samtidigt in alla i hela landet till att rösta fram en vinnare.

Petra Nuhma, marknads- & PR-specialist för Årets Bok:

– Som vanligt har våra litteraturredaktörer lyckats vaska fram guldkornen, det är en otroligt stark uppställning i år. Bland nomineringarna finns flera gripande berättelser om utanförskap och drabbande livsöden i romanform. Nu är det upp till läsarna att avgöra vad de tycker är årets bästa läsupplevelse.

Årets Bok delas ut av Bonniers Bokklubbar för att uppmärksamma vad läsarna tycker, vilket gör det till folkets litteraturpris. Bonniers Bokklubbars fem litteraturredaktörer läser under året hundratals skönlitterära böcker för att utse de 12 nomineringarna utifrån flera kriterier. Boken ska innehålla en väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö. Dessutom ska den tilltala en bred läsekrets samt ha hög språklig kvalitet.

De nominerade till Årets Bok 2021 är:

Författaren till den bok som får flest röster tilldelas en statyett, designad av Torstensson Art & Design, och 30 000 kronor i prispengar. Även det förlag som ger ut den vinnande titeln erhåller en statyett.

Röstningsperioden börjar idag, 27 april, och pågår fram till 12 september 2021. Det går att rösta på sin favorit en gång om dagen på www.aretsbok.se. På webbplatsen finns också juryns motivering till nomineringarna.

För mer information, kontakta:

Petra Nuhma, marknads- & PR-specialist Årets Bok • 076-13 971 96 • petra.nuhma@bonnierforlagen.se