Bonnierförlagen, 2022-06-28

Foto: Caroline Andersson Renaud

Kerstin Almegård blir ny förläggare på Albert Bonniers Förlag

Kerstin Almegård blir ny fackboksförläggare på Albert Bonniers Förlag. Hon kommer närmast från en roll som förläggare på Bokförlaget Forum. Kerstin har också ett mångårigt engagemang i styrelsen för Svenska PEN, där hon idag är vice ordförande.

I rollen som fackboksförläggare kommer Kerstin Almegård att arbeta med både svenska och översatta författarskap. Hon tillträder tjänsten 1 september.

Isa Widerståhl, förlagschef på Albert Bonniers Förlag:

– Kerstin har imponerat på oss med sitt driv och sin breda erfarenhet från förlagsbranschen. Vi samarbetade med henne när hon var förläggare för Måns Mosessons biografi Tim, om Avicii, och då kunde se hennes kapacitet på nära håll. Hennes nätverk och stora engagemang blir ett tillskott för hela förlaget och vår lista.

Kerstin Almegård:

– Det känns verkligen spännande att få börja arbeta med Albert Bonniers breda fackutgivning. Jag ser fram emot att få föra fram berättelser, idéer och författarskap som inte bara speglar och kommenterar vår samtid, utan som också deltar i de offentliga samtal som påverkar och förändrar den.