Bonnierförlagen, 2021-04-28

Foto: Roni Rekomaa Lehtikuva

Lucinda Riley utkommer med en åttonde bok i De sju systrarna-serien

De är beroendeframkallande. De är magiska sagor för vuxna och innehåller starka kvinnoporträtt och fantastiska naturskildringar. Läsare över hela världen jublar nu när Lucinda Riley avslöjar att det kommer en åttonde del i den uppslukande serien om de sju adoptivsystrarna. Böckerna är ett internationellt fenomen och har legat på både New York Times och Sunday Times bästsäljarlistor. Lucinda Riley har hämtat inspiration från legenden om stjärnkonstellationen och berättelserna om systrarna spänner över tid och rum och innehåller en härlig mix av glamour, romantik, och hemligheter.

Karin Linge Nordh, förläggare:

– Det är oerhört glädjande att det blir en åttonde bok i De sju systrarna-serien. I Den saknade systern får läsarna en del av svaren, men inte alla ... Och nu ser vi på Bazar Förlag fram emot att få ge ut ytterligare en fantastisk roman av Lucinda Riley och medverka till att hennes globala fenomenserie växer sig ännu större.

I slutet av maj och i väntan på den åttonde delen kan vi åter förtrollas av Rileys universum då Den saknade systern ­– den sjunde delen i succéserien utkommer. Här får Maia och Ally upp spåret efter den sjunde, saknade systern inleds ett desperat sökande. Det enda de har att gå på är adressen till en vingård på Nya Zeeland och en teckning som föreställer en ovanlig, stjärnformad smaragdring. Var och en av systrarna involveras i jakten – i Nya Zeeland, Kanada, England, Frankrike och Irland.

I serien ingår (du behöver inte läsa dem i ordning):

Läs också:

9 anledningar till att vi älskar bokserien "De sju systrarna"

Lucinda Riley-feber! Här är böckerna i "De sju systrarna"-serien

Om författaren

Lucinda Riley, född 1966, flyttade från Irland till England i mitten av 70-talet. London lockade då Lucinda siktade på en karriär inom dans och drama. Hon arbetade som film och tv-skådespelare under många år. Lucinda Riley debuterade som författare när hon tjugofyra år. Boken kom till då hon länge låg sängliggande med körtelfeber och till sin stora förvåning blev manuset sedan antaget. Det har nu hunnit bli drygt tjugotal romaner. Hon fick sitt stora genombrott med serien om de sju systrarna.