Bonnierförlagen, 2019-11-05

Foto: Karin Boo

Mats Wänblad berättar: Så funkar det – fordon och farkoster

Lär dig om fordon på ett nytt sätt med Så funkar det – fordon och farkoster! Mats Wänblad guidar dig genom uppfinningar som har påverkat vårt sätt att transportera oss. Varför kallades den första cykeln ”benskakare”? Vad är det som gör att raketen skjuts uppåt och hur funkar egentligen en propeller?

Klicka och se en samling Så funkar det-filmer med Mats Wänblad

Fordonsfakta för nyfikna i alla åldrar – som lär dig om fordon på ett nytt sätt! Finns det likheter mellan ett snabbt tåg och en snabb cykel? Vad har fordon i extrema miljöer gemensamt? Många frågor får svar. Läs om den tekniska utvecklingen, om miljötänk och framtidens fordon och lär dig bygga din egen lådbil.

Här finns rymdfarkoster, helikoptrar, ubåtar, snöskotrar, traktorer, monstertruckar och mycket mer. Dessutom kan du frossa i knasiga och spännande fakta i denna praktutgåva med massor av snygga och förklarande bilder. Författaren Mats Wänblad ger oss kunskap och sammanhang som man inte kan googla sig till.

För bilderna står fyra av landets främsta illustratörer: Anders Nyberg, Filippa Widlund, Kjell Thorsson och Oskar Jonsson.