Bonnierförlagen, 2017-11-07

Nina Hemmingsson, Frida Malmgren och Veronica Maggio bidrar i välgörenhetsauktionen Det fria ordet – till förmån för Berättarministeriet

Bonnierförlagen har i år valt att skänka alla intäkter från initiativet Det fria ordet till Berättarministeriets arbete för att barn, oavsett bakgrund, ska ges möjlighet till en god och jämlik utbildning. Auktionen öppnar på Fängslade författares dag den 15 november och pågår tom 22 november. Auktionen sker på Tradera.

– Det fria ordet är centralt för alla som är verksamma inom publicering. Yttrandefrihet är samtidigt bara möjligt om du erövrar ett språk. Genom språket kan du förvärva kunskaper och därmed påverka ditt liv. Berättarministeriet verkar för just det, att fler barn får de verktyg som krävs för att själva kunna forma sin framtid.  Vi är väldigt glada över att genom initiativet ”Det fria ordet” bidra till deras arbete, säger Håkan Rudels, VD på Bonnierförlagen.

– Jag gjorde den här teckningen efter attentatet mot Charlie Hebdo, då jag funderade mycket över hur viktigt det egna uttrycket är. Min dröm är att fler får tillgång till sitt inre språk. Orden och bilderna är ett rum för alla, säger Nina Hemmingsson, serieskapare.

Dilsa Demirbag-Sten om samarbetet: Det är hedrande att flera av våra förebilder i berättande har valt att använda sin egen kreativitet till att direkt bidra till att fler barn får möjlighet att upptäcka hur roligt det är att skriva och läsa.

2016 var första året Bonnierförlagen valde att arrangera en auktion på detta sätt. Ett trettiotal kulturpersonligheter medverkade genom att bidra med alster där de tolkade begreppet yttrandefrihet i text eller bild. Alstren auktionerades sedan ut till förmån för Svenska Pen.

För ytterligare information kontakta
Nina Hemmingsson, serieskapare och förläggare på Kartago
08-696 81 30, nina.hemmingsson@kartago.se

Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig Berättarministeriet
070-958 82 04, dilsa@berattarministeriet.se

Håkan Rudels, VD Bonnierförlagen
073-7738055, hakan.rudels@bonnierforlagen.se

Presskontakt
Katarina Arborelius, Chef Företagskommunikation, Bonnierförlagen
070-696 66 90, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se

Bonnierförlagen
Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus, med en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 13 250 utgåvor, varav 7 500 är digitala. 2017 ger Bonnierförlagen ut cirka 450 nya titlar. Förlagshuset består av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Igloo Books Sverige, Kartago, Lovereads, Månpocket, Orosdi-Back, Reseförlaget samt Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen, som sysselsätter ca 250 personer, ingår också Bonniers Bokklubbar, agenturen Bonnier Rights, eventserien Books & Dreams samt Bonnier Brands.