Bonnierförlagen, 2021-03-02

Prenumerationstjänsten Bookie gör det enkelt och roligt att välja bok

Idag lanseras Bookie, en bokprenumerationstjänst för kvinnor med lite tid men stort intresse för läsning och böcker. Varje månad presenteras fem speciellt utvalda titlar att välja mellan. Och till skillnad från en vanlig bokklubb låter Bookie läsaren bestämma takten. De månader det inte finns tid till läsning står man helt enkelt över.

Petra Nuhma, kommunikationsansvarig på Bookie:

– Den typiska Bookie-prenumeranten har ett stort intresse för läsning och har alltid minst en bok på gång. Hon vill gärna läsa och diskutera böckerna det snackas om, men känner ofta att tiden inte alltid räcker till. På Bookie samlar vi snackisarna för att göra valet enkelt och fria upp tid till läsning.

Bookie riktar sig främst till kvinnor mitt i livets mer intensiva fas som söker balansen mellan att räcka till på alla fronter och samtidigt prioritera tid till sig själv. Det noga kuraterade urvalet av titlar består av både svensk och utländsk litteratur. Varje månad erbjuder Bookie på en blandning av exempelvis historiska romaner, poliskrim, bokcirkelböcker, familjedrama, debutanter och mycket annat.

Månadens böcker för mars är Domslut av Ulrika Mossberg, Bookerpris-vinnaren Shuggie Bain av Douglas Stuart, Stöld av Ann-Helén Laestadius, Sara Vaughans Små katastrofer och Jenny Holmqvists Drift.

Annette Tannerfeldt, övergripande ansvarig på Bookie:

– Vi har skapat en prenumerationstjänst för de som delar vår passion för böcker, bra berättelser och kvalitetslitteratur. Detta syns i urvalet och jag är säker på att det kommer inspirera Bookies prenumeranter månad efter månad.

Varje månad väljer prenumeranten den bok de vill ha och får den direkt hemskickad. Bookie erbjuder tidsbestämda prenumerationstider som löper på 4, 6 eller tolv månader. För den som läser mer sporadiskt och vill ha en större flexibilitet finns också en löpande prenumeration utan bindningstid. Till skillnad mot många andra bokklubbar skickar Bookie aldrig hem en bok om inget aktivt val gjorts.

För mer information, kontakta:

Petra Nuhma, kommunikationsansvarig Bookie, 076-13 971 96, petra.nuhma@bonnierforlagen.se

Rickard Andersson, PR-ansvarig Bonnierförlagen, 076-69 583 47, rickard.andersson@bonnierforlagen.se

Om Bookie

Bookie är en prenumerationstjänst för alla som älskar riktigt bra böcker. Prenumeranter kan välja mellan att ha en löpande prenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Varje månad presenterar Bookie fem riktigt läsvärda böcker och som det kanske snackas lite extra om. Vi blandar historiska romaner, poliskrim och de perfekta bokcirkelböckerna med tårdrypare, familjedrama och spännande debuter. Bookie etablerades 2021 och är en del