Bonnierförlagen, 2021-03-29

Foto: Caroline Andersson Renaud

Olga Strandhammar är Bonnierförlagens nya CFO

Olga Strandhammar har arbetat på Bonnierförlagen sedan 2019 som Head of Controlling. Innan hon kom till Sveavägen 56 hade hon arbetat i ledande positioner på Tele2, Swedbank och Universum. I samband med att Mattias Fyrenius tar över som Bonnierförlagens VD den 29 mars tillträder Olga i den nyskapade tjänsten som Chief Financial Officer (CFO).

Hej Olga, stort grattis till jobbet som Bonnierförlagens nya CFO!

– Tack. Jag känner mig mycket privilegierad och ödmjuk inför uppdraget. Det är ett drömjobb för mig som gillar både litteratur och siffor!

Rollen som CFO är ny, vad har du för planer för ekonomiavdelningen framåt?

Bonnierförlagen levererade ett starkt resultat 2020. Fokus för finansfunktionen kommer vara att ge stöd och vägledning till den operativa verksamheten utifrån analyser och insikter för att driva bolaget framåt.

Vilka utmaningar ser du fram emot i din nya roll?

– Jag har fortfarande mycket att lära mig om branschen och vår verksamhet. Det blir spännande att krydda en väl etablerad verksamhet med nya teknologiska möjligheter för att öka effektiviteten i våra interna processer. I min nya roll gäller det att jobba både högt och lågt, strategiskt och operativt på samma gång.