Bonnierförlagen, 2023-09-04

Read Hour 2023: hela världen läser tillsammans

Klockan 19.00 den 8 september är det dags för Read Hour 2023. Ett ypperligt tillfälle att ta en paus, sätta eller lägga sig bekvämt och öppna en bok för att läsa tillsammans med andra i hela världen i en timme.

Read Hour är ett initiativ som firar läsning och vill inspirera barn och unga till att läsa på samma gång som den slår ett slag för läskunnigheten. Initiativet drivs i Sverige av Bonnierförlagens samarbetspartner Läsrörelsen tillsammans med LärarstiftelsenSvenska Akademien och Microsoft.

Alla förlag i förlagshuset uppmuntrar till läsning under Read Hour och SelmaStories, Bonnierförlagens plats för bokälskare, bjuder in alla följare samt författare och influencers att öppna sina egna Instagramkonton för läsning under Read Hour genom att sända live medan de läser, högt eller tyst.

Elisabet Reslegård, ordförande för Läsrörelsen:

– Satsningen Read Hour är för att stärka läsningen i alla former – med ögon, öron och fingrar. Tillgången till ett rikt språk är en förutsättning för demokratin.

Ulrika Caperius, förläggare på Bonnier Carlsen och ansvarig för Bonnierförlagens läsfrämjande arbete:

– Kraften i Read Hour är att alla kan vara med. Det enda som behövs är en bok! Se till att det syns att du läser, det inspirerar andra – din familj, dina vänner, klasskompisar eller kollegor, och de som sitter bredvid dig på bussen! Att visa att du läser är det bästa receptet för att skapa läslust.

Vill du vara med?

Det är enkelt! Ställ klockan på 19:00 den 8 september och ta fram din favoritbok!