Bonnierförlagen, 2019-05-28

Foto: Caroline Andersson

Så samarbetar Bonnierförlagen med Berättarministeriet

Sedan många år tillbaka samarbetar Bonnierförlagen med Berättarministeriet. Ett av målen är att ge ungdomar 15–18 år chansen att utveckla sitt skrivande. Årets bok, I våra röster finns krafter, ges ut av Bonnier Fakta. I våra röster finns krafter är en antologi om framtidshopp. Här samlas en grupp ungas röster och ger en mångfasetterad berättelse om det Sverige som är, men också det samhälle som kan formas i framtiden. Berättelsen står i centrum – i bild och i text. Läs mer här.

Vi passade på att ställa några frågor till Martin Ransgart, förläggare på Bonnier Fakta, som medverkat i Berättarministeriets författarskola:

Berätta, vad fick du göra när du medverkade i Berättarministeriets författarskola?

– Vi var många på Bonnier Fakta som ville bidra i det här projektet! Åtta medarbetare på redaktionen har handlett debutanterna. De har fått gå igenom sina texter med en redaktör, träffat författare och formgivare samt coachats av yrkesfotografer som arbetar med att berätta i bild.

Vad kan vårt samarbete med Berättarministeriet bidra till upplever du?

– Det berikar alla som är med i projektet skulle jag säga. Vi som förlag får chans att träffa vetgiriga unga debutanter som ruvar på berättelser om samtiden och framtiden. Debutanterna får i sin tur en inblick i hur det är att arbeta på förlag samtidigt som de får göra ”sin” bok.

Vad var roligt i arbetet med årets bok?

– Vi är ju i grunden ett fackboksförlag i som gärna jobbar med text, bild och form i böckerna. Att debutanterna fått en känsla för hur dessa tre komponenter i en bok kan samverka för att stärka ett budskap har varit extra roligt att se.