Bonnierförlagen, 2019-11-08

Foto: Peter Jönsson

Sara Börsvik utsedd till Årets Sustainable Leader

Igår fick Sara Börsvik, tillträdande VD på Bonnierförlagen, ta emot utmärkelsen Årets Sustainable Leader, ett pris som instiftats av BillerudKorsnäs.

Grattis Sara! Hur känns det att ha blivit utsedd till Årets Sustainable Leader?

Tack! Jag är både hedrad och glad! Det här är samtidigt ett pris jag verkligen vill dela med medarbetarna på Bonnierförlagen och kollegorna i hållbarhetsgruppen. Hållbarhetsfrågor behöver drivas med genuint engagemang av många för att man ska kunna göra skillnad och jag känner att vi är på god väg i det arbetet.

Vad betyder en sådan här utmärkelse?

Utmärkelsen bekräftar den ambition och det arbete vi på Bonnierförlagen driver kopplat till hållbarhet. Vi arbetar med ett långsiktigt perspektiv. Vi har dels dedikerat en del av vårt finansiella resultat till hållbarhetsinitiativ och dels verkar vi inom ramen för vårt kompetensområde för att vara en aktiv del av samhället och ta vårt ansvar för en hållbar utveckling. Läsfrämjande t ex är en fråga vi verkligen brinner för och engagerar oss i på flera olika sätt genom både utgivning och samarbeten.

Vad utmärker ett hållbart ledarskap?

Engagemang! Det skapar gemenskap och stolthet, och det främjar viljan att bli bättre och att bidra till utveckling.

Ur motiveringen till priset

”Årets Sustainable Leader har med genuinitet, transparens och stort mod drivit både det hållbara ledarskapet och den hållbara affären på ett utmärkande sätt. Med synen på ledarskap som en kontinuerlig lärandeprocess tar vinnaren sig an sina utmaningar och möjligheter med drivkraften att alltid vilja bli bättre, en stor näve empati och ett smittande engagemang”. 

Mer om priset och kriterierna finns att läsa här.