Bonnierförlagen, 2018-05-17

Foto: Maria Annas

Sara Börsvik utsedd till en av framtidens ledare!

För tolfte året i rad har Sveriges chefsorganisation ”Ledarna” utnämnt 75 kvinnor som genom sitt ledarskap gör skillnad i sitt arbete. På listan, för sjätte gången, hittar vi vår COO Sara Börsvik.

Sara Börsvik, du är en av 75 kvinnor på listan över landets främsta unga kvinnliga chefer, hur ser du på utmärkelsen?

Det känns ju fantastiskt kul att bli uppmärksammad inom området ledarskap. Om denna lista kan bidra till att synliggöra kvinnliga ledare så tycker jag att den har ett stort värde! Såklart hade det varit önskvärt att vi inte ens såg ett behov av denna lista 2018 och att vi redan nu hade ett jämställt näringsliv. Då vi inte är där ännu så är detta ett bra initiativ från Ledarna.

Vad utmärker ett bra ledarskap?

Jag tycker att tydlighet och engagemang är grundläggande för ett bra ledarskap. Vidare så är det viktigt att skapa delaktighet och förståelse för företagets riktning framåt. Uppnådda mål ska firas, alltid!

Vad har du för tips till kvinnor som vill bli ledare?

Var tydlig med att detta är din ambition. Välj ett företag med en sund företagskultur (som Bonnierförlagen).

Om utmärkelsen

Med Framtidens kvinnliga ledare vill chefsorganisationen Ledarna vända upp och ned på föreställningen om ledarskapet som en manlig arena. De vill lyfta fram goda exempel och inspiratörer – moderna ledare. Cheferna på listan är inte bara goda förebilder för andra unga kvinnor, utan för alla som har en ledande position. Läs mer om Framtidens kvinnlig ledare.