Bonnierförlagen, 2020-08-20

SelmaStories lanserar ny bokcirkel för feelgoodälskare

Efter två framgångsrika år med den digitala bokcirkeln Kollektivet utökar nu SelmaStories sin bokcirkelverksamhet och startar en ny grupp: Feelgood-Kollektivet. En digital bokcirkel för alla som älskar att läsa feelgood och romance.

Feelgood-kollektivet är en ny plats på Facebook för alla som gillar att läsa och lyssna feelgood och romance. Gruppen drivs av Bonnierförlagens konsumentplattform SelmaStories och pr-ansvariga på Bonnierförlagen i nära samarbete med förlag, författare övriga intressenter inom genren.

Johanna Stenius, kanalansvarig SelmaStories:

– Jag är själv en stor läsare av feelgood och är så glad att nu få dela det intresset med andra. Vi på SelmaStories besitter unik kunskap och överblick över utgivningen i Sverige och kommer att kunna inspirera mängder av feelgoodläsare, säger Johanna Stenius som också är en av de som kommer att driva gruppen.

Förutom att diskutera böcker kommer gruppen att kunna erbjuda unikt extramaterial i form av fysiska och digitala författarträffar, tävlingar, boktips från experter och annat härligt.

Samarbete med Feelgoodfredag

Feelgood-Kollektivet har etablerat nära samarbete med Facebookgruppen Feelgoodfredag, som är en av Sveriges största mötesplatser för läsare och författare inom genren. Bland annat kommer man att läsa en del böcker gemensamt, utbyta erfarenheter och tipsa om varandras verksamheter.

Sofia Ymén, ansvarig för Feelgoodfredag:

Feelgoodfredag, med sina snart 5000 läsare, författare, förlag med flera är en otroligt trevlig plats som sprudlar av läslust. Vi ser verkligen fram emot samarbetet med Feelgood-kollektivet som blir ett nytt spännande forum där våra läsare får utrymme att ytterligare fördjupa sig i dialog kring aktuell och kvalitativ feelgoodlitteratur.

Böckerna till Feelgood-Kollektivet väljs ut av administratörerna tillsammans med berörda förläggare och pr-ansvariga. Man läser såväl svensk som utländsk skönlitteratur.

Den första boken presenteras i gruppen den 1 september.

Böckerna i Feelgood-Kollektivet

Gruppen hittar du här!