Bonnierförlagen, 2018-02-16

SelmaStories och Bonnierförlagen delar ut feministiskt pris på Internationella kvinnodagen

På Internationella kvinnodagen den 8 mars bjuder SelmaStories och Bonnierförlagen in till föreställningen Årets Selma och den 8 mars med Clara Henry & vänner på Södra Teatern i Stockholm. I svallvågorna av #metoo bjuds på scensamtal, mingel och framtidshopp med bokaktuella författare och feministiska inspiratörer. Dessutom delas det nyinstiftade feministiska priset Årets Selma ut till en hemlig vinnare.

Deltagare på scen är Cissi Wallin, Ida Östensson, Hampus Nessvold, Cecilia Chrapkowska, Föreningen Storasyster, Elin Sundin, Föreningen Fatta, Thordis Elva, Simona Ahmstedt, Frida Malmgren, Marie Björk, Anna Tell och Amanda Lundeteg. Moderator; Clara Henry.

– Det överväldigande intresset vid förra årets 8 mars-evenemang och det engagemang som #metoo-rörelsen nu skapat tar feminism och jämställdhetsfrågan till en helt ny nivå. Vi vill bemöta det genom att möjliggöra för fler att ta del av programmet och möta modiga och inspirerande författare som på olika sätt bidrar till ifrågasättande, debatt och ett mer jämställt samhälle, säger Jenny Bjuhr Berggren, Kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen.

Om Årets Selma

Årets Selma är ett feministiskt nyinstiftat pris som delas ut av SelmaStories som är en del av Bonnierförlagen.. Priset går till en person eller organisation som gjort avtryck i jämställdhetsdebatten under året som gått, och påverkat till en förändring och förbättring i samhället. En höjd röst, brytandet av normer, modet att gå mot strömmen – ibland kan en till synes liten rörelse skapa stora, ibland oförutsägbara, positiva effekter. Årets Selma vill uppmärksamma detta. Priset består av en prissumma på 10 000 kronor, ett diplom samt en gåva skapad av en feministisk konstnär eller konsthantverkare.

I år består gåvan av ett smycke framtaget av författaren och musikjournalisten Ametist Azordegan i samarbete med guldsmeden Kajsa Åman.  Kollektionen One Woman Army består av 8 olika smycken som var och en representerar de utmaningar som livet som kvinna innebär liksom det som gör kvinnor starka.

Läs gärna en intervju med Ametist Azordegan (SelmaStories).

För mer information, vänligen kontakta:
Thérèse Cederblad, Bonnierförlagen Kommunikation
therese.cederblad@bonnierforlagen.se

Magdalena Höglund, presskontakt, Årets Selma
magdalena@highlandpr.se
0733 338840 e-post: