Bonnierförlagen, 2020-11-26

SelmaStories öppnar sitt Instagramkonto för bokhandlare

I en tid av restriktioner och rekommendationer kring hur vi rör oss och samlas på stan är detaljhandeln extra utsatt, bokhandeln är inget undantag. För att skapa engagemang och samtidigt marknadsföra individuella bokhandlare har SelmaStories, Bonnierförlagens konsumentkanal för läsare att samlas kring böcker, lanserat Instagram-konceptet Luncha med bokhandlare.

Johanna Stenius, kanalansvarig för SelmaStories:

─ Med tanke på hur isolerat vi alla lever just nu och att många bokhandlare kämpar runtom i landet så tycker vi att detta är att ge både bokhandlarna och alla litteraturälskare något inspirerande. Vi läsare får möjlighet att genom skärmen resa till bokhandlar långt hemifrån - och bokhandlarna får möjligheten att besöka läsarna därhemma för att berätta att de finns.

Konceptet innebär att en bokhandel tar över och sänder live i stories på SelmaStories Instagram-konto. Där får de möjligheten att direkt nå kontots drygt 11 200 följare och ligger sedan kvar i IGTV där man kan se det i efterhand. Programmet är öppet och bokhandlaren bestämmer själv vad sändningen ska innehålla. Det kan vara boksamtal, boktips, guidade visningar av butiken och annat. Tittarna kan ställa frågor och kommentera direkt.

Först ut var Erik Hultgrens Bokhandel

Först ut var Malin och Frederic Wall från Erik Hultgrens Bokhandel som sände direkt från butiken i Västervik.

─ Vilket fint initiativ av Selma Stories att bjuda in landets bokhandlare till sitt konto och låta oss visa upp våra verksamheter! Dessutom kul att få vara med i premiär-avsnittet, säger Malin Wall, som tillsammans med Frederic Wall äger och driver Erik Hultgrens Bokhandel.

Efter ett dygn hade 1500 personer sett sändningen från Erik Hultgrens Bokhandel.

Luncha med bokhandlare kommer att ske ungefär en gång i veckan på Selmastories Instagramkonto.

Vill du och din bokhandel vara med?

Kontakta SelmaStories-redaktionen via live@selmastories.se.

#selmastorieslive
@selmastories
@erikhultgrens.se