Bonnierförlagen, 2023-09-25

Foto: Caroline Andersson Renaud

Sofia Heurlin ny marknadschef på Bokförlaget Forum

Sofia Heurlin har utsetts till marknadschef på Bokförlaget Forum. Hon kommer närmast från en roll som kommunikationsstrateg på förlaget med varumärkesansvar för Bonnier Fakta. Sofia efterträder Pia-Maria Falk.

Sofia har en fil.kand. från Lunds universitet och mångårig erfarenhet från marknadsföring, PR, strategisk och varumärkesbyggande kommunikation. De senaste 7 åren har hon arbetat inom Bonnierförlagen och ansvarat för flera stora författarskap och boklanseringar.

I rollen som marknadschef på Bokförlaget Forum leder Sofia ett team som ansvarar för att lansera alla böcker som ges ut av Forum, Bonnier Fakta och Lovereads. I hennes uppdrag ingår att utveckla och stärka varumärkena och marknadspositionen. Hon arbetar nära förlagets utgivningsgrupper samt ingår i förlagsledningen.

Jesper Monthán, tf förlagschef Bokförlaget Forum och vice VD Bonnierförlagen:

– Vi är mycket glada att berätta att Sofia är vår nya marknadschef på Bokförlaget Forum. Sofia har jobbat länge i teamet och har djup förståelse för bokbranschen. Hon är klarsynt, affärsmässig och en mycket uppskattad kollega, och vi ser fram emot att ytterligare ta tillvara på hennes kompetens i en ny roll.

Sofia Heurlin:

– Det känns väldigt roligt och utvecklande att gå in i denna roll. Jag är genuint stolt över den bredd, djup och höjd som Bokförlaget Forum har i sin utgivning och jag vet vilka kompetenta, proffsiga, omtänksamma och nyfikna kollegor jag har. Tillsammans ska vi fortsätta att ligga i framkant och utvecklas på en marknad som är under konstant förändring. Och – tillsammans ska vi fortsätta ha högt i tak och kul på jobbet!

Sofia Heurlin har tillträtt tjänsten.

För mer information, kontakta:

Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se, 070-7263301

Jesper Monthán, tf förlagschef Bokförlaget Forum, jesper.monthan@bonnierforlagen.se, 070-6398218

Rickard Andersson, PR-ansvarig Bonnierförlagen, rickard.andersson@bonnierforlagen.se, 076-695 83 47