Bonnierförlagen, 2021-10-26

Stjärnspäckad lärarkväll med mingel, gott & goodiebag

Stjärnspäckad lärarkväll 18 november –delta live eller digitalt

Varmt välkomna till en stjärnspäckad lärarkväll där du får träffa några av våra mest aktuella författare för skolan!

Det kommer att handla om hur man ser och lyfter alla elever, hur två möss med förkärlek för brunsås och ostbågar tagit skolelevernas hjärtan med storm, hur man tillgodoser bokslukarna, men även de svårflörtade läsarna, med ryslig och läskig läsning – och slutligen – hur du som lärare kan lyfta din egen presentationsteknik i klassrummet till oanade höjder!

Anmäl dig för att medverka digitalt

Kvällen är kostnadsfri – de fysiska platserna är fullbokade. Du kan också följa kvällen live via Bonnierförlagen Läras Facebook-kanal, eller se kvällen i efterhand då den spelas in. Anmäl dig och välj ”delta live” eller  ”digital sändning”, så får du rätt inbjudan.

PROGRAM

16.30

Vi öppnar portarna till Sveavägen 56 klockan 16.30. Du välkomnas med något gott i glaset och en matig macka.

17.00-17.20

Beppe Singer bjuder på 4 nya titlar och är även aktuell som tävlingsledare för ”Den stora läsutmaningen”. Skolgårdslärare Gustav Sundh är också aktuell med en ny bok, en krönikesamling om sina upplevelser från skolgårdens lärande. I ett samtal med Bonnierförlagen Läras Anna Granlund delar de med sig av sina erfarenheter av hur man kan se och lyfta alla elever och få varje unge att känna att den åstadkommit något efter skoldagens slut.

17.25 -17.40

Camilla Brincks möss Musse & Helium har tagit skolvärlden med storm! De modiga, men mycket mänskliga mössen, jobbar dagligen med att vara så goda möss de bara kan bli, ibland går det bra, ibland mindre bra, precis som för oss andra. De drar inte bara med sig barnen in i en magisk och spännande sagovärld, de lär dem samtidigt viktiga saker om självkänsla, mod, hjälpsamhet och att lita på sin magkänsla. Camilla berättar om sin dröm om att skapa en bättre värld.

17.45-18.00

Kristina Ohlsson hälsar alla elever välkomna till Spökbyrån! En ny spännande serie för lågstadiet, rikt illustrerad av Moa Wallin. Kristina är en av våra mest framgångsrika kriminal- och barnboksförfattare som tidigare vunnit mellanstadieelevernas hjärtan med sina rysliga berättelser med ett osvikligt barnperspektiv. Söker du högklassiska bladvändarböcker för låg- och mellanstadiet hittar du det här!

18.10 – 18.30

Micke Hermansson, snart känd över stora delar av världen med sitt mikrolektionskoncept Grej of the Day, är aktuell med en ny bok – Presentatonslyftet – 105 vägar för dig som vill nå ut. Här bjuder han dig på flera kloka råd och tips, både på hur du med mycket enkla medel kan lyfta din egen presentationsteknik samt undvika de vanligaste fallgroparna. ”Hög energi, wow och Cliffhangers” utlovas alla som lyssnar på Mickes mikroföreläsning!

18.30-19.00

Mingla kvar med oss och våra författare! Passa på att köpa böcker och få dem signerade, eller göra beställningar till din skola. Alla som deltar på plats får en välfylld goodiebag att ta med sig hem!