Bonnierförlagen, 2021-11-25

Stjärnspäckad lärarkväll på Bonnierförlagen – se filmen

Missade du vår stjärnspäckade lärarkväll den 18 november? Nu kan du och dina kollegor lyssna på inbjudna författare och se kvällen i efterhand.

Det kom att handla om hur man ser och lyfter alla elever, hur två möss med förkärlek för brunsås och ostbågar tagit skolelevernas hjärtan med storm, hur man tillgodoser bokslukarna, men även de svårflörtade läsarna, med ryslig och läskig läsning – och slutligen – hur du som lärare kan lyfta din egen presentationsteknik i klassrummet till oanade höjder!

Sätt dig själv framför datorn eller varför inte ta sällskap av kollegorna!

Del 1: ca 20 minuter (OBS! Ljudet saknas de första 60 sekunderna pga tekniska problem)

Beppe Singer bjuder på 4 nya titlar och är även aktuell som tävlingsledare för ”Den stora läsutmaningen”. Skolgårdslärare Gustav Sundh är också aktuell med en ny bok, en krönikesamling om sina upplevelser från skolgårdens lärande. I ett samtal med Bonnierförlagen Läras Anna Granlund delar de med sig av sina erfarenheter av hur man kan se och lyfta alla elever och få varje unge att känna att den åstadkommit något efter skoldagens slut. I samtal med Bonnierförlagen Läras Anna Granlund.

Del 2: ca 20 minuter

Camilla Brincks möss Musse & Helium har tagit skolvärlden med storm! De modiga, men mycket mänskliga mössen, jobbar dagligen med att vara så goda möss de bara kan bli, ibland går det bra, ibland mindre bra, precis som för oss andra. De drar inte bara med sig barnen in i en magisk och spännande sagovärld, de lär dem samtidigt viktiga saker om självkänsla, mod, hjälpsamhet och att lita på sin magkänsla. Camilla berättar om sin dröm om att skapa en bättre värld.

Del 3: ca 15 minuter

Kristina Ohlsson hälsar alla elever välkomna till Spökbyrån! En ny spännande serie för lågstadiet, rikt illustrerad av Moa Wallin. Kristina är en av våra mest framgångsrika kriminal- och barnboksförfattare som tidigare vunnit mellanstadieelevernas hjärtan med sina rysliga berättelser med ett osvikligt barnperspektiv. Söker du högklassiska bladvändarböcker för låg- och mellanstadiet hittar du det här!

Del 4, ca 25 minuter

Micke Hermansson, snart känd över stora delar av världen med sitt mikrolektionskoncept Grej of the Day, är aktuell med en ny bok – Presentatonslyftet – 105 vägar för dig som vill nå ut. Här bjuder han dig på flera kloka råd och tips, både på hur du med mycket enkla medel kan lyfta din egen presentationsteknik samt undvika de vanligaste fallgroparna. ”Hög energi, wow och Cliffhangers” utlovas alla som lyssnar på Mickes mikroföreläsning!