Bonnierförlagen, 2020-06-10

Strawberry Förlag byter namn till Bazar Förlag

Strawberry i Sverige fortsätter sin verksamhet under förlagsvarumärket Bazar och kommer framåt att fungera som ett eget förlag inom Bonnierförlagen.

Bazar är ett befintligt förlagsvarumärke inom vad som tidigare var Strawberry Publishing och kommer framåt att användas för förlagets samlade verksamheter. Rebecka Leffler, tidigare vd på Strawberry Publishing, blir förlagschef för Bazar och går in i Bonnierförlagens ledningsgrupp.

Sara Börsvik, vd på Bonnierförlagen:

– Det kompetenta teamet på Bazar under ledning av Rebecka har gjort ett fantastiskt arbete med förlaget på mycket kort tid. De har lyckats knyta till sig etablerade författarskap och visat på förmåga att även bygga nya författartalanger, såsom aktuella Lina Areklew. Bazar blir ett av våra förlag inom Bonnierförlagen som kommer att kombinera det mindre sammanhanget med det personliga och samtidigt dra nytta av de fördelar vi har som ett stort förlagshus.

Strawberry Förlag har fokuserat på svenska författarskap inom skön-, fack- och barnlitteratur medan Bazar, under Strawberry Publishings ägarskap, har givit ut noggrant utvalda översatta skönlitterära titlar. Framåt kommer Bazar att inrikta sig på svenska och utländska författarskap inom skön- och facklitteratur. Den utgivning som Maja Lindqvist påbörjat inom barn- och ungdom kommer att flytta till Bonnier Carlsen.

Rebecka Leffler, förlagschef på Bazar:

– På Bazar är vår drivkraft kärleken till böcker och viljan att förädla och nå ut med starka berättelser. Bonnierförlagens ägarskap ger oss möjligheter att än mer utveckla nya och smidiga sätt att samarbeta med författare och andra partners, precis i linje med vad som gjort oss så framgångsrika under vårt första år.

Bazar kommer att driva verksamheten från sina befintliga lokaler på Surbrunnsgatan. Då Strawberry Publishing förvärvades av Bonnier Books i maj 2020 kommer Bazar under en övergångsperiod att använda Strawberry Förlags varumärke för att inte behöva makulera böcker på lager.

Om Bazar Förlag

På Bazar Förlag har vi en samlad erfarenhet på över hundra år trots att vi i vår nuvarande form är ett ungt förlag. Hos oss är varje bok är ett unikt projekt som kräver olika typer av insatser i manusbearbetning och marknadsföring där den erfarenheten är nödvändig. Men vi tror också att ett modernt förlag som vill vara framgångsrikt behöver vara en flexibel, lyhörd och engagerad samarbetspartner. Sedan juni 2020 är Bazar Förlag i Sverige en del av Bonnierförlagen.

För mer information, kontakta:

Sara Börsvik • vd Bonnierförlagen • 072-57 136 57 • sara.borsvik@bonnierforlagen.se

Rebecka Leffler • förlagschef, Bazar Förlag • 070-77 002 81

Rickard Andersson • PR-ansvarig, 076-69 583 4 • rickard.andersson@bonnierforlagen.se