Bonnierförlagen, 2023-05-30

Thomas Thorhuus axlar rollen som administrativ direktör

Thomas Thorhuus kom till Bonnierförlagen 2010 i samband med förlagshusets förvärv av Pocketgrossisten där han var vd. Sedan 2015 har han varit HR- och administrativ chef. Nu axlar Thomas den nyinrättade rollen som administrativ direktör för att leda en samlad grupp avdelningar och verksamheter: HR, produktion, företagskommunikation, rättigheter och juridik samt Bonnier Audio.

Hej Thomas, stort grattis till det nya jobbet som adminstrativ direktör på Bonnierförlagen!

− Tack! Jag är glad och stolt att ha fått förtroendet att leda den här gruppen. I min roll som HR-chef har jag kommit i kontakt med alla delar av förlagshuset och är övertygad om att vi har mycket att vinna på att arbeta mer samlat, och på tvären i organisationen.

Du har en ny tjänst, vad har du för planer för arbetet framåt?

− Vi har väldigt duktiga, självgående avdelningar och chefer i alla gruppens områden. Tillsammans ska vi driva på utvecklingen både för respektive funktion, och det gemensamma. Vi ska helt enkelt försöka göra något bra om möjligt ännu bättre.

Vilka utmaningar ser du fram emot i din nya roll?

– Det händer mycket i och kring bokbranschen just nu, det är en spännande tid. Det blir en rolig utmaning att hålla jämna steg med utvecklingen i stort. Samtidigt måst vi hela tiden utveckla och förbättra processer och arbetssätt. Både för att stärka vårt erbjudande, och för att hantera kostnader och förändringar.