Hon som vakar – ny psykologisk spänningsroman av Caroline Eriksson

Hon som vakar – ny psykologisk spänningsroman av Caroline Eriksson

12 juni, 2017 | Bokförlaget Forum

Caroline Eriksson, författare till utlandssuccén De försvunna, kommer nu med en ny psykologisk spänningsroman – Hon som vakar. Caroline är socialpsykolog, beteendevetare och författare och hyllas för sitt trovärdiga sätt att skildra människor i utsatta situationer och sin förmåga att skapa oväntade twister.

Hon som vakar är en tät och intensiv psykologisk spänningsroman där ingenting är vad det ser ut att vara. Författaren Elena är nyskild, deprimerad och bor tillfälligt i ett radhus utan mycket kontakt med omvärlden. Skrivkrampen är monumental. En dag ser hon genom fönstret något hos grannarna som antyder att mannen är otrogen. Plötsligt har hon en bokidé. Hon påbörjar ett manus om en kvinna som, efter att ha upptäckt sin mans otrohet, fantiserar om att döda honom.

Elena dras allt djupare in i sin berättelse och upplever alltmer en glidning i förhållandet mellan orsak och verkan. Från att ha beskrivit sådant hon sett i huset bredvid tycks Elenas manus snarare få återverkningar på det som sedan händer i grannfamiljen och hon börjar fasa för texten som växer fram under hennes fingrar.

Caroline Eriksson romandebuterade 2013 med Djävulen hjälpte mig. Första delen i serien Svenska mord som består av historiska spänningsromaner om verkliga brott. Hösten 2015 utkom De försvunna, en psykologisk thriller som är helt fiktiv och kretsar kring Greta och hennes familjs mystiska försvinnande. Romanen blev en smärre sensation då den på kort tid såldes till över tjugo länder.

Recensionsdag: 23 augusti.

Omslag och författarfoton finns att ladda ner på www.forum.se

För mer information, intervjuförfrågningar och recex kontakta sofia.heurlin@bonnierforlagen.se eller press@bonnierforlagen.se

Bokförlaget Forum grundades 1944 och är en del av Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Vi ger ut ca 60 titlar per år, både inhemsk och översatt skönlitteratur respektive berättande facklitteratur.