David Grossman tilldelas Man Booker International Price

David Grossman tilldelas Man Booker International Price

15 juni, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Den israeliska författaren David Grossman tilldelas Man Booker International Price 2017 för sin bok A horse walks into a bar. I höst kommer boken ut på svenska på Albert Bonniers förlag, med titeln En häst går in på en bar.

Nick Barley, ordförande för 2017 års jury, kommenterar:
– David Grossman has attempted an ambitious high-wire act of a novel, and he’s pulled it off spectacularly.  A Horse Walks into a Bar shines a spotlight on the effects of grief, without any hint of sentimentality. The central character is challenging and flawed, but completely compelling. We were bowled over by Grossman’s willingness to take emotional as well as stylistic risks: every sentence counts, every word matters in this supreme example of the writer’s craft.

David Grossman är en av Israels mest framstående författare, men han är också journalist. Han föddes 1954 i Jerusalem, där han är bosatt även idag. Han har studerat filosofi och teater vid Hebrew University. Sin långa karriär vid Israel Radio påbörjade han redan när han var tio år gammal, då han arbetade som korrespondent för barn- och ungdomsradion.
Han skriver romaner, noveller och reportageböcker, såväl för barn som för vuxna och han har fått en lång rad priser för sitt författarskap.

Läs mer om priset här.
Läs mer om boken En häst går in på en bar här.