Moskén och Svenska Kyrkan möts på basketplan under Järva politikervecka

Moskén och Svenska Kyrkan möts på basketplan under Järva politikervecka

16 juni, 2017 | Bonnierförlagen

På söndag kan vi se imamer och präster dribbla bort dina fördomar när BonnierHoops gästspelar på Järva politikervecka. Initiativet kommer från deltagarna själva och matchen kommer att äga rum kl 17-20 på söndag 18 juni. Författarlaget, bestående av Niklas Krog, Johan Unenge, Maria Frensborg och Björn Larsson, är förstås också med och spelar match. Söndag är även Stefan Löfvéns (S) dag och temat är integration och mediabild av utsatta områden.

Det är tredje året som Bonnierförlagen tillsammans med Svenska Basketbollförbundet anordnar aktiviteter med utgångspunkt från basket och läsning. Bonnier Hoops ordinarie plats är placerad mellan Kyrkan och Moskén mitt på Kista Torg. Under helgen gästspelar de nu mitt i händelsernas centrum på Järva politikervecka på Spånga IP.
– Tillgång till böcker och läsning är en förutsättning för att kunna ta del av vårt demokratiska samhälle. Vi är därför mycket glada att BonnierHoops får plats på politikerveckan i Järva. Och att våra författare får visa att de inte bara kan skriva böcker, utan är hejare på basket också. Böcker, basket och politik – en juste mix för ett samhälle där alla kan göra sin röst hörd” säger Bodil Unenge, CSR-ansvarig Bonnierförlagen.

Politikerveckan i Järva är gratis så det är bara att komma förbi och vara med!

Bonnier Hoops på Järva Politikervecka
Var: Spånga IP, Tensta (blå linje tunnelbana)
Tid: Fredag-Söndag 14.00-20.00

BonnierHoops startades för att skapa en samlingsplats för ungdomar mitt på Kista torg – en streetbasketplan där alla får vara med. BonnierHoops kopplar ihop sport och läsning, genom att möta ungdomarna på deras egen planhalva och på så sätt inspirera till läsande samt öka läsförståelsen i området. Bakom BonnierHoops står; Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Järva Basket, Citycon Kista Galleria, Stockholm Stad, Fryshuset, Lugna Gatan, Polisen Kista, Stockholms Brandförsvar, Svenska Kyrkan, Folksam, Kista träff och Spalding.

Projekt kontakt:
Olle Håkanson
Håkanson United
Telefon: 070-444 35 47
Mail: olle@hakanson-united.se