Maria Jönsson ställer ut på Mölndals stadsmuseum

Maria Jönsson ställer ut på Mölndals stadsmuseum

04 september, 2017 | Bonnier Carlsen

Maria Jönsson ställer ut sina  illustrationer från bilderboken Flickan från långt borta i museets yta 45 kubik med. Ta del av originalbilder och skisser från arbetsprocessen bakom boken. Maria är illustratör och bilderboksförfattare. Maria Jönsson och Annika Thor tilldelades Elsa Beskow-plaketten för Flickan från långt borta.

Mer info om evenemanget.

Utställningen pågår 5 september – 1 oktober.

En kall vinterkväll knackar en flicka på dörren till en enslig liten stuga. Den Gråa som bor där inne vill inte släppa in flickan, men bestämmer sig för att ändå öppna dörren. Och trots att den Gråa helst vill vara ensam, så väcker flickans besök någonting inom henne. En längtan om att få skratta tillsammans med andra, en önskan om att höra till. Kanske är det bättre att vara två? Annika Thor och Maria Jönsson väver tillsammans ett suggestivt kammarspel om att höra till, om att hitta det man inte visste att man saknade och om hur en öppnad dörr kan förändra någons liv.