Elin Boardy har tilldelats Tidningen Vi:s litteraturpris 2014

Elin Boardy har tilldelats Tidningen Vi:s litteraturpris 2014

20 november, 2014 | Wahlström & Widstrand

Elin Boardy har tilldelats Tidningen VI:s litteraturpris 2014. Juryns motivering lyder: ”Med gott humör, oförvägenhet och absolut gehör kapar Elin Boardy den traditionella äventyrsromanen, och skildrar hamnkrog och skattjakt ur köksflickans underifrånperspektiv. I Mary Jones historia återuppstår Skattkammarön som en sinnlig berättelse om systerskap, solidaritet, svek och oväntad kärlek.”

Prissumman är på 50 000 kronor. Årets jury bestod av Ebba Witt-Brattström (litteraturprofessor), Stefan Ingvarsson (litteraturkritiker), Sofia Wadensjö Karén (chefredaktör Vi), Kristoffer Leandoer (författare), Annina Rabe (litteraturkritiker), Nina Solomin (kulturredaktör Vi och juryns ordförande).